Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

Actualitat

La Coordinadora de Fires d’Arts Escèniques de l’Estat estrena web

27/03/2012 12:58
La Coordinadora de Fires d’Arts Escèniques de l’Estat espanyol (COFAE), de la qual n’és membre de la Fira Mediterrània de Manresa, estrena nou web, www.cofae.net. La nova plataforma digital ha estat dissenyada per l’empresa Perfórnika, i presenta un disseny i una tecnologia moderns, àgils i pràctics, que permeten que cadascuna de les quinze fires que formen part de COFAE puguin actualitzar les dades relacionades amb la seva activitat.

Missatge del dia Mundial del Teatre 2012, per John Malkovich

26/03/2012 14:15
Dia Mundial del Teatre, 27 de març L'Institut Internacional del Teatre-ITI de la Unesco m'ha honrat amb la seva petició de realitzar aquest missatge en commemoració del 50 aniversari del dia Mundial del Teatre. Adreçaré aquestes breus consideracions als meus companys del teatre, els meus pars i camarades.

El 27 de març se celebra el Dia Mundial del Teatre

26/03/2012 14:12
El proper 27 de març la comunitat teatral internacional està de celebració amb el Dia Mundial del Teatre. Per tal de commemorar l’ocasió, tindran lloc diversos esdeveniments teatrals a tot el món. Una de les accions més importants és el Missatge Internacional del Dia Mundial del Teatre, a través del qual, per invitació de l’Institut Internacional del Teatre, una figura de talla mundial comparteix les seves reflexions sobre el Teatre i la Cultura de la Pau.

Perejaume, darrer artista convidat de la Fira Mediterrània, dissenya la portada del disc de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi

21/03/2012 12:12
Perejaume, l’artista convidat de la darrera edició de la Fira Mediterrània de Manresa, és l’autor del disseny de la carpeta del disc que han enregistrat Roger Mas i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona. El disc (editat per Sant Jordi Produccions) és fruit dels enregistraments realitzats de l’espectacle conjunt de Roger Mas i la Cobla a Solsona el mes de desembre passat.

Acte de suport a la cuina catalana a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

20/03/2012 18:59
Representants del sector de la restauració i la gastronomia s'apleguen a favor del reconeixement de la cuina catalana com a patrimoni immaterial de la humanitat El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, han participat en l’acte en representació del Govern català

David Ibáñez és el nou director artístic de la Fira Mediterrània

20/03/2012 16:03
El gironí David Ibáñez serà el nou director artístic de la Fira Mediterrània durant els propers dos anys. El comitè executiu de la Fundació Fira Mediterrània, l’òrgan encarregat d’escollir el candidat o candidata més adient per ocupar el càrrec d’entre les vuit persones sol·licitants, s’ha reunit avui a Manresa per prendre una decisió.

Nous gegants al Centre Penitenciari Lledoners

29/02/2012 18:53
Dissabte 3 de març, a les 11.30h, tindrà lloc al Centre Penitencia Lledoners el bateig dels Gegants de Lledoners. Els nous gegants són fruit de la feina que han dut e terme el reclusos del mòdul 6 que han participat en el taller conduït per Àlvar Ymbernon, amb la col·laboració de la Colla Gegantera de la Llacuna, que s’ha desplaçat fins al Centre Penitenciari alguns dissabtes per compartir amb els interns els seus coneixements sobre com fer ballar els gegants i tocar la gralla .

15 + 1 = 16 . Les fires d'arts escèniques incorporen Se Xerxa de les Balears

29/02/2012 18:44
La Coordinadora de Fires d'Arts Escèniques de l'Estat espanyol ha incorporat la setzena fira: Se Xerxa de Teatre infantil i juvenil de les Illes Balears. Aquest mercat porta deu edicions i en la darrera, l'octubre passat van participar 35 companyies amb 58 funcions. La decisió s'ha pres aquest matí a Gijón en el marc de la fira FETEN.  

La Fira Mediterrània obre convocatòria per escollir la nova direcció artística

28/02/2012 17:33
La Fira Mediterrània de Manresa ha fet públiques les bases del concurs per seleccionar la direcció artística del certamen per a les dues properes edicions. Els plecs de la convocatòria es poden consultar al web de la Fira en l’apartat “Perfil del contractant”. La convocatòria serà oberta durant 21 dies naturals a comptar des de l’endemà de la publicació, fins el 27 de febrer. La convocatòria és oberta a persones físiques o jurídiques.

La Fira Mediterrània assisteix a la 21a edició de FETEN 2012

28/02/2012 14:39
La Fira Mediterrània de Manresa estarà a FETEN 2012, la Fira Europea d'Arts Escèniques per a Nens i Nenes de Gijón, que celebrarà la seva 21a edició entre els dies 25 de febrer i 2 de març. Ho farà amb més de 140 representacions a càrrec de 67 companyies de l’Estat espanyol, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Cuba, Dinamarca, França i Portugal, que presentaran els seus últims treballs, entre els quals destaquen sis estrenes.

La Fira adjudica la premsa i el disseny de la 15a Fira Mediterrània

23/02/2012 15:40
Després d’haver valorat les propostes presentades per poder realitzar la imatge gràfica de la 15a edició de la Fira Mediterrània (7 propostes) i el servei de premsa (5 propostes), la Fira ha decidit adjudicar aquestes feines a Lluís Bertrans, per al disseny de la Fira, i a l’empresa de comunicació aPortada, per al servei de premsa.

Avui Manresa celebra la Festa de la Llum

15/02/2012 11:16
La ciutat de Manresa avui està de celebració amb la Festa de la Llum. El 21 de febrer cada any es commemora l'arribada d'un raig de llum misteriós que, procedent de Montserrat, va il·luminar al 1345 l’altar de l’església del Carme. El prodigi es va interpretar com un senyal diví i va obligar al Bisbe de Vic a aixecar les penes imposades als manresans i a permetre la construcció d'una sèquia que havia de portar aigua del riu Llobregat a una ciutat assedegada.

La Barraca, estrena absoluta a la darrera Fira Mediterrània, arriba al Palau de la Música

14/02/2012 13:05
Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i Pep Gimeno “Botifarra” portaran l’espectacle La Barraca al Palau de la Música Catalana de Barcelona, el 20 de febrer, a les 19h. L’espectacle, que va ser estrena absoluta a la darrera edició de la Fira Mediterrània de Manresa, és un viatge musical i vivencial des de la Catalunya del Delta de l’Ebre fins a la Costera del País Valencià, dos territoris que comparteixen música, cultura popular i manera de veure la vida.

La Fira Mediterrània, a la jornada de treball “L’escena i els nous públics” del CoNCA

09/02/2012 14:39
La Fira Mediterrània de Manresa assistirà el proper dijous 16 de febrer, a les 18:30 h, a la jornada de treball sobre “L’escena i els nous públics” organitzada pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA). La jornada ha estat organitzada amb motiu de la presentació del “Codi de bones pràctiques professionals a les arts escèniques i musicals per a infants i joves”.

La BBC parla de la darrera edició de la Fira Mediterrània de Manresa

07/02/2012 13:51
Dijous 9 de febrer a les 9 del vespre, el programa Folkscene de la BBC North Radio Merseyside, dirigit pel periodista radiofònic Geoff Speed, girarà al voltant de la música catalana i de la Mediterrània. Hi intervindran Paddy Byrne i Philip David Ellwand, tots dos professionals inscrits en la darrera edició de la Fira Mediterrània de Manresa.

El comitè executiu de la Fira Mediterrània aprova les bases de la convocatòria de la direcció artística

01/02/2012 18:31
La seu de la Fundació Fira Mediterrània de Manresa ha acollit aquesta tarda la reunió del comitè executiu que ha aprovat les bases del concurs per triar la propera direcció artística de la Fira. Els plecs de la convocatòria es publicaran dilluns 6 de febrer al web de la Fira Mediterrània de Manresa (www.firamediterrania.cat), en l’apartat “Perfil del contractant”.

Oberta contractació de l’exposició La Festa Vista per tres fotògrafs Vallencs. Pere Català Pic, Francesc Català-Roca i Pere Català Roca

24/01/2012 16:30
L’exposició “La festa vista per tres fotògrafs Vallencs” reuneix 72 fotografies en blanc i negre de tres fotògrafs imprescindibles de la història de la fotografia al nostre país. La mostra fotogràfica ressegueix el cicle festiu anual a través d’imatges de qualitat extraordinària que abasten pràcticament tot el segle XX. L’exposició ha estat comissariada pel Premi Nacional de Cultura Popular 2009, l’etnòleg i gestor cultural Bienve Moya.

Es presenta a Manresa el llibre Requetetxec

24/01/2012 16:23
El proper dimarts 24 de gener a les 17.30h es presenta el llibre Requetetxec. Descobrim els instruments i grups instrumentals dels Països Catalans a la sala d’actes dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Manresa (Crta. de Vic, 175). La presentació anirà a càrrec dels autors del llibre, Josep Maria Mayol i Maria Antònia Pujol.