Chicuelo i Mezquida porten “Conexión” a Algèria gràcies al pla d’acció estatal i internacional de Fira Mediterrània

L’Òpera d’Alger ‘Boualem Bessaih’ acull avui l’actuació del pianista menorquí Marco Mezquida i el guitarrista català ‘Chicuelo’, gràcies al Pla d’acció estatal i internacional de Fira Mediterrània de Manresa.
2018/02/23 11:31:00 GMT+1

L’Òpera d’Alger ‘Boualem Bessaih’ acull avui l’actuació del pianista menorquí Marco Mezquida i el guitarrista català ‘Chicuelo’, gràcies al Pla d’acció estatal i internacional de Fira Mediterrània de Manresa. La presentació a Algèria del treball conjunt dels dos músics, que porta per títol 'Conexión', està coorganitzada per l’Institut Ramon Llull i l’Agence Algeriénne pour le Rayonnement Culturel (AARC).

En el marc de la línia estratègica de Fira Mediterrània per esdevenir agent de projecció dels artistes catalans, la Fira va encetar fa quatre anys relacions amb AARC, amb qui va signar un conveni de col·laboració. Fruit d’aquest document, el 2014 va actuar a Manresa el grup El-Dey, que va visitar Catalunya acompanyat per una delegació de professionals d’AARC. Tancant el cercle, l’artista català de flamenc Pere Martínez va actuar l’octubre de l’any 2016 a la prestigiosa sala Ibn Zeudoun d’Alger, trepitjant per primer cop el continent Africà de la mà de la Fira Mediterrània. L’actuació de la formació Chicuelo & Marco Mezquida s’enmarca dins d’aquesta col·laboració, ja que l’any 2016 l’Institut Ramon Llull va incloure dins de la seva programació ‘Cabaret Catalan’ a la Fiesta des Suds (Marsella, França), la primera actuació internacional d’aquesta producció artística, que s’havia estrenat a la Fira Mediterrània de Manresa uns dies abans.

Més informació