Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

El Fòrum “Cultures populars en diàleg” tanca el darrer projecte euroregional en que ha participat Fira Mediterrània

Entre avui i demà se celebra al paratge emblemàtic occità del Pont du Gard (entre Nîmes i Avinyó), el Forum Euroregional “Cultures populars en diàleg”, la cloenda del darrer projecte euroregional en que ha participat la Fira Mediterrània de Manresa.
2018/05/18 11:30:00 GMT+2

Entre avui i demà se celebra al paratge emblemàtic occità del Pont du Gard (entre Nîmes i Avinyó), el Forum Euroregional “Cultures populars en diàleg”, la cloenda del darrer projecte euroregional en que ha participat la Fira Mediterrània de Manresa. En aquest projecte, la Fira ha tornat a comptar amb els mateixos socis que en la proposta anterior: Sa Xerxa de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears i lo CIRDÒC - Centre interregional de Desenvolupament de l’Occità, líder de la iniciativa.

Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, participarà avui a les 12.30h a la inauguració oficial del fòrum, que inclou trobades, conferències i bon nombre d’activitats festives al voltant de les cultures populars d’Occitània, Catalunya i les Balears. Entre les activitats previstes, David Ibáñez, director artístic de Fira Mediterrània, participarà avui en un taller sobre la mobilitat de la cultura, i demà al matí es parlarà del Forum d’educació i cultura popular que ja es va presentar a la darrera edició del Fòrum Som Cultura Popular a Barcelona. Pel que fa a la programació artística, estan previstes les actuacions del grup d’havaneres Les Anxovetes i de la cantant manacorina Joana Gomila, entre altres grups occitans.

Els tres agents de l’eix occità/català/balear socis del projecte han treballat junts per eixamplar l’espai comú social, cultural i lingüístic, durant els anys 2017 i 2018, centrant-se en la circulació del patrimoni immaterial. El projecte de l’Euroregió va tenir una clara visibilitat a la darrera edició de la Fira amb el Focus Occitània, que va mostrar el ric patrimoni immaterial occità posant l’accent en quatre àmbits diferents (bestiari festiu, polifonia, ball i joc tradicional)

Forum euroregió 2018