Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

Fira Mediterrània assisteix al festival de dansa Sismògraf d’Olot

L’11a edició del Festival Sismògraf comença avui 25 d’abril a Olot i es perllongarà fins dilluns 29, Dia Internacional de la Dansa. Fira Mediterrània de Manresa assistirà al festival de dansa, que enguany programa una quarantena d’espectacles sota l’Erupció (fil aglutinador) “Present, present”.
2019/04/25 13:03:00 GMT+2

L’11a edició del Festival Sismògraf comença avui 25 d’abril a Olot i es perllongarà fins dilluns 29, Dia Internacional de la Dansa. Fira Mediterrània de Manresa assistirà al festival de dansa, que enguany programa una quarantena d’espectacles sota l’Erupció (fil aglutinador) “Present, present”. Destaquen la presència de creadors nascuts als anys 90, que conformen la nova generació que vol consolidar-se, i la inclusió de propostes artístiques que miren cap al passat per anar més enllà, propostes que beuen de l’arrel i la transporten al present.

La jornada dedicada als professionals del sector tindrà lloc divendres 26 d’abril. Sota el títol “Com ens posem en dansa. Visibilització, mobilitat i presència”, el Sismògraf mirarà cap al futur per reflexionar sobre “quin és i com es pot articular l’art d’ensenyar l’art”. Durant la jornada de demà Laia Santanach, guanyadora de la tercera edició Premi Delfí Colomé, exhibirà una mostra d’Àer, peça en procés de creació que des de la modernitat revisa la dansa tradicional popular del contrapàs. La proposta de Santanach es podrà veure a Manresa durant la propera edició de Fira Mediterrània.

El festival de dansa Sismògraf va néixer l’any 2009 amb la voluntat d’agrupar en un cicle les propostes de dansa que es feien dins la programació cultural de la ciutat d’Olot. El festival va anar creixent fins que en l’edició del 2015 va passar a ser un de les fires estratèques per a les arts escèniques de la Generalitat com el Trapezi de Reus, FiraTàrrega, La Mostra d’Igualada i Fira Mediterrània. Des de llavors, Sismògraf treballa per ser l’epicentre de la dansa a Catalunya, amb una doble vessant: ser alhora un mercat i una festa de la dansa. Propiciar un espai perquè professionals i creadors es trobin i així expandir la dansa dins les programacions culturals de les ciutats i, a la vegada, donar l’oportunitat al públic de gaudir d’espectacles de dansa de tot tipus i formats.

WhatsApp Image 2019-04-26 at 13.44.28 (2).jpeg