Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

Fira Mediterrània i el Departament de Cultura organitzen una jornada sobre nous models de festa

A la jornada, que està adreçada a tècnics municipals de l'àmbit de la cultura i a gestors culturals, es parlarà sobre com és de necessària la participació ciutadana per repensar la tradició festiva i apropar-la a l’actualitat.
2019/05/06 13:58:00 GMT+2

El proper 16 de maig al matí tindrà lloc, a la sala d’actes del Palau Marc de Barcelona, una jornada de reflexió sobre nous models de festa, organitzada per Fira Mediterrània de Manresa i la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A la jornada, que està adreçada a tècnics municipals de l'àmbit de la cultura i a gestors culturals, es parlarà sobre com és de necessària la participació ciutadana per repensar la tradició festiva i apropar-la a l’actualitat. Aquests processos renoven la perspectiva social de les festivitats i transformen el patrimoni immaterial.

El programa de l’activitat comptarà amb la participació de l’antropòleg i escriptor Adrià Pujol, que oferirà la ponència “La festa: vells models i nous participants” i es parlarà de diverses festivitats d’arreu del territori en què la participació ciutadana té un protagonisme destacat: la Festa Major de Blancs i Blaus de Granollers, el Carnaval de Terra Endins (Torelló), les Festes del Tura (Olot), la Festa Major de Banyoles i la Nit del Tararot, l'Eixida i l'Eixideta de la Festa Major de Tàrrega.

Les jornades són gratuïtes però cal inscripció prèvia per participar-hi.

Més informació