Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

Fira Mediterrània parla de Mar de foc a la reunió de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO a Katowice

David Ibáñez, director artístic de Fira Mediterrània de Manresa, parlarà de l’espectacle de cloenda de l’edició passada, Mar de foc, a la taula de debat “Access to artistic ans creative expressions: developing active cultural” (Accés a expressions artístiques i creatives: desenvolupar participants culturals actius).
2018/06/15 10:56:00 GMT+2

David Ibáñez, director artístic de Fira Mediterrània de Manresa, parlarà de l’espectacle de cloenda de l’edició passada, Mar de foc, a la taula de debat “Access to artistic and creative expressions: developing active cultural” (Accés a expressions artístiques i creatives: desenvolupar participants culturals actius). Aquesta activitat, que tindrà lloc dissabte 16 de juny a Katowice (Polònia), ha estat organitzada en el marc de la reunió anual de la prestigiosa Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO.

L’espectacle Mar de foc, una producció de la Fira sobre la crisi humanitària a la Mediterrània, va consistir en la plantada d’una falla de grans dimensions a la Plaça Major (construïda per l’artista bagenc Txema Rico amb l’ajut de més de 200 infants de la comarca) i la seva crema en un espectacle creat i dirigit pel director d’escena Sergi Ots, en que també van participar diferents col·lectius de la ciutat.

La Xarxa de Ciutats Creatives és un programa de la UNESCO nascut en 2004 per promoure pràctiques cooperatives entre ciutats que fonamenten el seu desenvolupament en els diversos camps de la indústria creativa. La UNESCO atorga la designació Creative City a 7 àrees: literatura, música, cinema, arts visuals, disseny, artesania i art popular i gastronomia. La participació al programa no només té un prestigi i una oportunitat per construir la imatge de la ciutat sobre la base de la creativitat escollida presentada, sinó també amb la possibilitat de crear un programa original de revitalització de comunitats creatives locals i d'intercanvi entre les ciutats de tot el món. La reunió anual que se celebra durant aquests dies i que coincideix amb el Gardens Sounds World Music Festival de Katowice, comptarà amb la participació d’uns 450 delegats de 200 ciutats de tot el món.

WhatsApp Image 2018-06-17 at 09.14.45.jpeg

Amb els participants a la taula de debat