Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

Kiko Veneno, Obrint Pas i Kepa Junkera, primeres onades de la Fira Mediterrània 2013

Per primer cop el mercat manresà se suma a la Platea Jove dels teatres locals   La Fira oferirà abonaments per a tres dels espectacles presentats al Kursaal que formen part de la programació de la Mediterrània  
2013/07/19 12:50:00 Europe/Madrid
Per primer cop el mercat manresà se suma a la Platea Jove dels teatres locals
 
La Fira oferirà abonaments per a tres dels espectacles presentats al Kursaal
que formen part de la programació de la Mediterrània
 
La Fira Mediterrània de Manresa, amb un impacte econòmic de 13 MEUR sobre el sector artístic i l’economia de la ciutat i del Bages, desvetlla alguns dels artistes que seran presents en la seva setzena edició el proper mes de novembre. A l’artista convidat d’aquest any, Jordi Savall, s’afegeixen els noms del figuerenc Kiko Veneno, els valencians Obrint Pas, el basc Kepa Junquera, o la megaproducció ‘Músiques en terres de cruïlla’, en què participaran artistes destacats com l’aragonesa Carmen París, els ebrencs Quicos, els valencians Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Pau Alabajos, la mallorquina Miquela Lladó o l’alguerès Claudio Gabriel Sanna. La Fira oferirà un dels abonaments o Toc, que engloba tres dels espectacles presentats al Kursaal. Per primer cop, la Fira s’incorpora al programa per als públics joves ‘Platea Jove’. Alhora l’aposta decidida de la iniciativa privada que assumeix bona part dels riscos dels espectacles del Kursaal o la incorporació d’Estrella Damm com a patrocinador, contribuiran a la sostenibilitat econòmica de la Mediterrània.
En un dels escenaris principals de la Fira, la sala gran del Kursaal, es succeiran les propostes de Jordi Savall & Hespérion XXI en el que serà l’espectacle inaugural d’aquesta nova edició (dijous 7 de novembre); Kiko Veneno & Cordes del món, o el que és el mateix, l’estrena absoluta d’una versió orquestral dels hits del músic de Figueres en una coproducció amb el Taller de Músics que compta amb la direcció musical de l’inquiet Raúl Fernández ‘Refree’ (divendres 8 de novembre); els valencians Obrint Pas, una banda que ha crescut paral·lela a la Fira Mediterrània i que ara aborda la seva gira de comiat, en un format poc habitual, el del teatre (dissabte 9 de novembre); i finalment, la producció que condueix la banda de música Agrupació Musical Senienca del municipi de la Sénia amb una selecció exquisida d’intèrprets com Carmen París, Pep Gimeno “Botifarra”, Quico el Célio, el Noi i El Mut de Ferreries, Claudio Gabriel Sanna, Pau Alabajos, Miquela Lladó, Montse Castellà i Pep Vila. Serà un dels darrers concerts de la Fira i tindrà lloc diumenge 10 de novembre. En aquest recital els intèrprets posaran de manifest com les terres confluents en el massís dels Ports són una autèntica cruïlla cultural. Amb la música de banda i la jota com a leitmotivs, reuniran tots els territoris de llengua catalana, evidenciant que la cultura compartida no té fronteres.
Kikoveneno.jpgObrintPas.jpg
Jordi%20SAVALL%20.jpgCRIDACOMPANY.jpg
 
Noms destacats també al Teatre Conservatori 
Un dels altres escenaris dels quals la Fira Mediterrània ja ha avançat part de la seva programació és el Teatre Conservatori. Aquí actuarà dissabte 9 de novembre l’acordionista basc Kepa Junkera, de qui es recorda un dels concerts més memorables de totes les edicions de la Fira aleshores amb Maria del Mar Bonet. Enguany serà el torn de compartir escena i projecte amb l’arpista Josep Maria Ribelles. Ambdós es disposen a oferir una festa de notes en què el vent i les cordes juguen a seduir-se. Aquesta és l’ànima de l’espectacle Triki-Arp, en què el Mar Cantàbric i la Mediterrània barregen emocions sonores.
El vespre anterior, divendres, el mateix Teatre Conservatori oferirà la primera proposta de Platea Jove en el marc de la Fira Mediterrània. Es tracta d’un espectacle fresc de circ amb la Companyia CridaCompany, de procedència francesa i catalana. Els artistes Jur Domingo & Julien Vittecop són intèrprets de cor viatger i ànima poètica, fervents experimentadors del silenci, el so i els estats del cos. Una jove companyia de circ modern i atrevit, amb un peu a França i l’altre a Catalunya que presenten la seva darrera creació en estrena a l’Estat espanyol.
L’abonament del Toc de la Mediterrània inclourà Jordi Savall, Obrint Pas i la multiproducció del diumenge a la tarda. Tant el Toc com les entrades d’aquests primers espectacles es posaran a la venda a partir del dijous 29 d’agost per les vies d’internet, telèfon 93 872 36 36 i taquilles del Teatre Kursaal. La venda anticipada dels espectacles tindrà una mitjana de  descompte del 20 % i es perllongarà durant un mes fins al dijous 31 d’octubre.