Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

Manresa es transforma per acollir la Fira Mediterrània de Manresa

La Fira Mediterrània arriba enguany a la seva majoria d’edat, amb la seva 18a edició i una concepte fonamental al capdavant: transformació. Transformació constant de la tradició, de la societat, però també de la fesomia habitual del centre de Manresa.
2015/10/14 14:58:00 Europe/Madrid

La Fira Mediterrània arriba enguany a la seva majoria d’edat, amb la seva 18a edició i una concepte fonamental al capdavant: transformació. Transformació constant de la tradició, de la societat, però també de la fesomia habitual del centre de Manresa. Des de la setmana passada diversos escenaris ja s’han estat muntant, com la gran vela de la Taverna DAMM – Músiques del Món, que per segon any estarà situada al Pati del Casino, i enguany acollirà un ampli mercat gastronòmic amb food trucks i cuines del món.

En total, Manresa rebrà aquest any 1.003 artistes de 112 companyies. Així, Manresa concentra, en quatre dies, 302 activitats que inclouen la programació artística oficial, els cicles OFF, l’activitat professional i el programa +diterrània que engloba prop d’una cinquantena d’activitats de ciutat. Pel que fa la part artística, se celebraran 181 funcions de les quals gairebé el 60% són gratuïtes i la resta de pagament. Manresa ja frega en aquests moments la plena ocupació hotelera. 89 parades d’artesans s’instal·laran al Passeig Pere III per fer possible el Fira Passeig.

La Fira se celebrarà en 18 espais escènics i per fer-la possible es faran servir 22 taules de control i prop de 5 km de cablejats ( mànegues de so, microfonia, llum, etc..). La Fira mobilitza un total de 8 empreses diferents de llum i so amb 25 tècnics, 24 regidors d’espai i 16 persones de seguretat. En total, 78 persones treballaran a la Fira de forma directe durant aquesta intensa setmana. S’estan repartint 35.000 programes per Manresa, el Bages, i diversos punts de Catalunya.

Aquest dijous, la Fira arrencarà de bon matí, quan diverses escoles de la capital del Bages podran gaudir de les propostes de la Fira en el marc del Firaescoles, amb representacions de Zaquizamí, de la cia Roberto G. Alonso i El Comte Arnau del Teatre de l’Aurora. El primer espectacle de carrer serà L’Odeur de la Sciure, de la companyia belga Les P’tits Bras, que tindrà lloc a la Plaça Major, a partir de les 19:30.

Pel que fa la inauguració, serà doble: a les 19:30 la Llotja acollirà una inauguració institucional, i posteriorment, a les 21h, se celebrarà l’espectacle inaugural In Somni, una coproducció de la Fira Mediterrània i el Mercat de les Flors. L’espectacle inaugural, que tindrà lloc al Teatre Kursaal a les 21h, és la trobada sorprenent entre la música de cobla i el hip hop. Abans de començar, però, Màrius Serra proposarà la primera de les tres actuacions del projecte Pregons, Pregó poliglot sota el paraigua d’una única llengua.

El projecte Pregons segueix el dissabte a les 20h i les 21h, quan Xavier Albertí amb Wanda Pitrowska oferirà a La casa Torrents (La Buresa) el seu Pregó a dues bandes i una sola veu amb piano. Diumenge a les 18:15h, Carme Ruscalleda recitarà el tercer i últim pregó a la Plaça Major, Pregó de forquilla i tovalló, en una de les darreres accions de la Fira 2015.