20 anys amb missatge

ARTICLE: 20 ANYS DE CULTURA POPULAR

Fira Mediterrània celebra el 20è aniversari llençant quatre missatges que han definit la filosofia del seu projecte al llarg dels anys: futur, patrimoni, innovació i Mediterrània. Cadascun d’aquests quatre eixos tindrà associat un projecte artístic singular, a iniciativa de la Fira.

FUTUR

Fira Mediterrània aposta pel futur de la cultura d’arrel i per fer-ho més visible que mai cedeix la veu als joves amb SABA!, l’espectacle inaugural.

SABA!

Saba! - Joves Músics d'Arrel

PATRIMONI

La Fira està compromesa amb la recuperació i actualització del patrimoni artístic i cultural del país, una constant al llarg de la seva història. En aquesta línia, enguany ha programat una innovadora adaptació de El Llibre Vermell de Montserrat.

CANTS I DANSES DEL LLIBRE VERMELL DE MONTSERRAT

Cants i danses del Llibre Vermell de Montserrat - Esbart Dansaire de Rubí, Cor de Cambra Francesc Valls i Magister Petrus

INNOVACIÓ

La trobada entre avantguarda i tradició és un dels trets més identificatius de Fira Mediterrània. L’any 2015, una de les propostes que va despertar més interès en aquest sentit va ser A Vore, un laboratori de creació sobre el món de la jota de l’Ebre. Aquest trencador projecte d’investigació torna convertit en espectacle.

A VORE

Sònia Gómez, Ramon Balagué, Astrio i Pau Puig - A vore

MEDITERRÀNIA

El marc de referència del projecte global de la Fira és la Mediterrània. La seva geografia artística, tradicional, social i humana ha marcat la fesomia del certamen. La Fira en destaca la importància amb l’espectacle de cloenda, fruit d’un projecte comunitari.

MAR DE FOC

Txema Rico & Sergi Ots - Mar de foc