Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

Fira Mediterrània de Manresa, present a la jornada inaugural del Sismògraf

La jornada per a professionals “Europa en xarxa” ha obert aquest matí la programació de la 13a edició del Sismògraf, el festival que converteix cada any Olot en l’epicentre de la dansa a Catalunya. Fira Mediterrània de Manresa hi ha assistit virtualment i també serà present en aquesta jornada inaugural amb la participació de Jordi Fosas, director artístic de la Fira, com a moderador de la conversa que tindrà lloc aquest vespre després de la projecció del documental “Brots Transhumants”.
2021/04/08 13:51:00 GMT+2

La jornada per a professionals “Europa en xarxa” ha obert aquest matí la programació de la 13a edició del Sismògraf, el festival que converteix cada any Olot en l’epicentre de la dansa a Catalunya. Fira Mediterrània de Manresa hi ha assistit virtualment i també serà present en aquesta jornada inaugural amb la participació de Jordi Fosas, director artístic de la Fira, com a moderador de la conversa que tindrà lloc aquest vespre després de la projecció del documental Brots Transhumants. Aquest document és fruit de la transhumància artística per la Catalunya central, coproducció de Fira Mediterrània, que van dur a terme durant la darrera edició de la Fira el ballarí Magí Serra i el músic Arnau Obiols, juntament amb el creador audiovisual Pepe Camps. La projecció de l’audiovisual tindrà lloc avui a les 19 h a l’Espai Barberí. Després d’una breu intervenció d’Arnau Obiols i Magí Serra, començarà la conversa amb Carme Pigem (arquitecta convidada a Brots transhumants) moderada per Fosas.

Enguany, el Sismògraf se celebrarà del 8 al 30 d’abril de 2021. En total, es podran veure 36 espectacles a Olot i a una desena de nodes creatius de la comarca. També tindran lloc altres activitats singulars, com instal·lacions artístiques, conferències, presentacions de llibres i exposicions, entre altres.

Durant la jornada per a professionals d’aquest matí, celebrada en format virtual, s’han presentat el projecte d’Europa Creativa Big Pulse Dance Alliance, que està format per 12 festivals i institucions europees de dansa contemporània, i les accions en l’àmbit de la dansa de Perform Europe, el gran projecte europeu que pretén consolidar un circuit sostenible i inclusiu en l’àmbit de les arts escèniques. La jornada per a professionals continua a la tarda amb el cafè amb Catalan Arts, diferents speed meetings amb les responsables de les oficines internacionals de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), per aprofitar les eines que té el Departament de Cultura de la Generalitat per afavorir la internacionalització de la dansa catalana.