Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

Jornada professional sobre desigualtat de gènere en la cultura popular organitzada pel Departament de Cultura en col·laboració amb Fira Mediterrània

La jornada professional sobre la desigualtat de gènere en la cultura popular, organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat i Roca Umbert Fàbrica de les Arts, se celebrarà en línia el proper 5 de novembre, després d’haver estat posposada el passat mes de març..
2020/10/28 11:29:00 GMT+1

La jornada professional sobre la desigualtat de gènere en la cultura popular, organitzada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat i Roca Umbert Fàbrica de les Arts, se celebrarà el proper 5 de novembre, després d’haver estat posposada el passat mes de març. Aquesta activitat, que porta per títol “Gegantes i diablesses: trencant estereotips sexistes en la cultura popular”, compta amb la col·laboració de Fira Mediterrània de Manresa i l’Institut Català de les Dones. Es tracta d’una activitat formativa adreçada a personal tècnic dels àmbits de cultura, festes, joventut, ciutadania i participació, i a juntes directives i persones associades a entitats culturals. La jornada tindrà lloc a la seu de Roca Umbert, a Granollers, però degut a les mesures de contenció per aturar l'avanç de la pandèmia del Covid-19, només es podrà seguir des del Canal de Youtube de l’entitat.

A Fira Mediterrània 2019 vam veure diverses propostes que a partir de l’arrel ens parlen i reflexionen sobre qüestions de gènere, i vam debatre, dins les Jornades Professionals, de la perspectiva de gènere a escena. Ara, en aquesta jornada, posem el focus en la desigualtat de gènere en la cultura popular.

Durant la jornada es presentaran alguns casos de bones pràctiques d’esdeveniments festius que han qüestionat les normes i el paper dels gèneres evitant prejudicis i estereotips. També es proposaran instruments per promoure i fomentar, des de les polítiques públiques, la igualtat de gènere i la protecció del patrimoni cultural i etnològic.

La jornada forma part d’un programa formatiu que va néixer l’any 2010 com a iniciativa del Departament de Cultura de la Generalitat, com a resposta al valor cultural, social i econòmic de les activitats i esdeveniments vinculats a la cultura popular. L’objectiu és facilitar als diferents agents públics i privats del sector instruments i eines per a una millor gestió de l’activitat festiva i associativa.

Més informació

Cartell jornades.png