Casa Lluvià

La Casa Lluvià, situada a prop del Passeig de Manresa, data de 1908 i és obra de l’arquitecte Ignasi Oms i Ponsa. És un habitatge representatiu del modernisme, com es veu en l’ornamentació de la façana, i a l’interior, amb columnes de pedra amb relleus i sostres amb motllures.

La Casa Lluvià és un habitatge representatiu de la burgesia industrial de principis del segle XX, elements que a Catalunya solen confluir en el Modernisme. Si bé es va construir per encàrrec de Sebastià Tàpias i Selga, posteriorment la va adquirir el senyor Lluvià. Durant un temps va servir d’escola i va passar per un moment crític en què va estar a punt de ser enderrocada.

A diferència del Casino de Manresa (1906), la Casa Lluvià s’aparta del classicisme i l’autor hi combina, en un joc de volums asimètrics, un cos central amb dues torres de diferents proporcions i alçades. La façana conserva una ornamentació típicament modernista amb esgrafiats a les parets, ornamentació florals en capitells i mènsules, rematat amb un esglaonat de rajola i totxo a les cornises. El jardí està ballat amb reixes de ferro forjat.

A l’interior de l’edifici s’hi conserven alguns elements típics com ara columnes de pedra amb relleus, sostres amb motllures i pintura de tendència naïf. També es conserva la fusteria original de les finestres d’un despatx.

Visita la Casa Lluvià en format didàctic i activititats pensades pels infants:És un projecte adreçat a infants de Primària i adaptat per a alumnes amb necessitats educatives especials per conèixer el Modernisme visitant la Casa Lluvià de Manresa.

 

Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació