El dia 4 d’octubre es posen a la venda totes les entrades de la 15a Fira Mediterrània de Manresa

8/10/2012

La Fira Mediterrània presenta quatre concerts a la Seu

per preservar i difondre el patrimoni musical mediterrani

 

Divendres i dissabte la vela Milcentenari acollirà dues nits temàtiques:

Nit de ball folk i Nit de rumba

 

La 15a Fira Mediterrània de Manresa posa a la venda el proper dijous 4 d’octubre a les 6 de la tarda la totalitat de les entrades pels espectacles que acollirà la ciutat del 8 a l’11 de novembre, després que el dia 5 de setembre comencés la venda pels espectacles en abonament. Fins al 31 d’octubre, la Fira ofereix preus reduïts per als espectadors que comprin les entrades amb antelació.

 

Enguany la fira presenta una nova secció: Nostrum. Tresors de la Mediterrània, que oferirà en el marc incomparable de la Seu quatre concerts en què s’escoltaran perles musicals de la Mediterrània que cal preservar i difondre. Evo, quartet catalanovalencià que presentarà un nou repertori dedicat a la música antiga; Naseer Shamma, considerat un dels millors oudistes del món; Xavier de Bétera, un dels valors més sorprenents i prometedors pel que fa a l’arrel musical valenciana, i Tempvs Fvgit, grup a capella de polifonia corsa.

 

Pel que fa a les arts escèniques, Manresa acull Tots aquests dois, de Pep Tosar, un homenatge a Guillem d’Efak, que arriba a la Fira amb l'èxit a les seves esquenes -crítica i públic han avalat  l'obra estrenada a Barcelona, teatre musical en el qual s'explica, en deu capítols, els aspectes més importants de la biografia de d’Efak, a qui Tosar va conèixer en persona. Pep Tosar, a més, veu un somni complert, i és el de cantar, tot interpretant deu coneguts temes del cantautor, i els recrea a La cova del drac, el llegendari cafè en el qual d´Efak solia passar moltes tardes i moltes nits. També es podrà veure Acorar, de la companyia Produccions de Ferro i protagonitzat per Toni Gomila, sobre una jornada de matances a Mallorca; i Cartes de Tahrir, una obra de Pau Carrió escrita amb continguts de les xarxes socials durant els dies de la revolució egípcia.

 

Per primer cop en l’envelat de la plaça Milcentenari, la Fira proposa dues nits temàtiques amb dos concerts que acullen una selecció àmplia i acurada dels àmbits folk i rumber, divendres i dissabte respectivament. Cada nit hi haurà una entrada única per poder ballar amb tres formacions la nit del 9, i quatre la del 10. El dissabte se celebrarà la Nit de ball folk, amb Bruel i 21 Boutons presentant nou disc; els mítics El Pont d’Arcalís i la Carrau, que celebra el seu 15è aniversari. El divendres serà el torn de la Nit de rumba, amb Remendaos, Achilifunk Sound System i Canteca de Macao, el grup que ha estès la rumba per gran multitud de festivals amb audiències joves i que viu un dels seus moments més dolços.

 

També tenen un paper destacat els espectacles per a públic familiar. Les famílies podran triar entre més de 25 espectacles dedicats als més petits: des d’Almazuela, de la Cia. Roberto G. Alonso, adreçat a nens de 6 mesos als 2 anys, fins a la innovació i nou format de Lava, d’Studio Orka i el Teatre Lliure. També visitarà Manresa la prestigiosa Compagnia TPO, amb el seu espectacle Kindur, que uneix dansa i audiovisual.

 

19_a_kindur.jpg

 

Des del 5 de setembre ja es poden comprar els espectacles en abonament: Niño Josele + Cobla Sant Jordi -amb Paolo Fresu com a convidat-, la vertiginosa música klezmer dels polonesos Kroke, i Brams + la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga, així com l’espectacle inaugural amb la dansa flamenca d’Andrés Marín, Tuétano, la veu excepcional de Noa; els dos concerts de la Sala Stroika (la descoberta del moment amb Esne Beltza i Lenacay), i la màgia circense de la companyia italiana Nando e Maila en la preciosa vela instal·lada al Museu de la Tècnica.

 

Els canals de venda són:

  • Per internet: www.kursaal.cat + www.stroika.cat (per als dos concerts a l’Stroika)
  • Per telèfon: 93 872 36 36
  • A les taquilles del teatre Kursaal de Manresa

 

Consulteu tota la programació aquí