Fira Mediterrània a la 6a Biennal Internacional de Dansa de Cali (Colòmbia)

10/11/2023
Fira Mediterrània de Manresa és a Cali (Colòmbia) assistint, amb una delegació catalana, a la 6a Biennal Internacional de Dansa de Cali, que, organitzada pel Ministeri de las Cultures, les Arts i els Sabers de Colòmbia, se celebra del 7 al 13 de novembre.

L’assistència de la Fira al prestigiós esdeveniment internacional es canalitza a través de PALCO, la Plataforma d’Arts Escèniques de Colòmbia, creada en el marco del Mercat d‘Indústries Culturals del Sud- MICSUR 2016 i concebuda com una plataforma que serveix de vitrina i alternativa de difusió per als nous llenguatges de la dansa, el teatre i el circ colombians. L’objectiu, entre d’altres, és donar a conèixer a programadors internacionals la riquesa de les arts escèniques que es creen a Colòmbia per tal d’afavorir treball conjunts, connexions i diàleg amb artistes i agents de més enllà de les seves fronteres.

PALCO 23 reuneix a 27 companyies nacionals, amb obres recents en diversos formats, que actuen al costat de 12 companyies internacionals. El tret que comparteixen són temes actuals per a la dansa a nivell global, com, entre d’altres, els ritus ancestrals i d’avui, la relació entre tradició i contemporaneïtat i la relació de la dansa amb altres disciplines artístiques.

Des dels seus inicis la Biennal ha estat un laboratori del cos, on coexisteixen gèneres, conceptes, experiències, generacions i diverses mirades a la dansa d’avui al món. El seu programa d’activitats es completa amb sessions de converses, presentacions de llibres, tallers residències, màster Class i un cicle de cinema. La Biennal preveu dedicar un Focus a Catalunya en 2025.