Fira Mediterrània assisteix a la Mostra Igualada

31/3/2023
Fira Mediterrània de Manresa assisteix durant aquests dies a la 34a Mostra Igualada, que se celebra del 30 de març al 2 d’abril. Ho fa sobretot des de la Mostra PRO Catalan Arts, l’espai relacional i de negoci per als professionals del sector de les arts escèniques per a tots els públics a la Llotja, ubicada al primer pis del Museu de la Pell d’Igualada.

Pel que fa a la programació artística de La Mostra, destaca la presència d’una proposta nascuda a la darrera edició de l’Obrador d’arrel de Fira Mediterrània, programa d’acompanyament als artistes que exploren nous camins a partir de la cultura popular. Es tracta de Solar, del col·lectiu teatral Mos Maiorum, un ritual catàrtic sobre la problemàtica generada al territori per la desregularització de la transició energètica. La proposta també compta amb la coproducció del  Festival de Llegendes de Catalunya i el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el CCCB, la  Factoria Sí i l’Ajuntament de Montgat.

La Mostra Igualada és un aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. La Mostra Igualada compta amb l’assistència de 670 professionals de gairebé 400 entitats de Catalunya, d’arreu de l’estat i també de la Xina, Regne Unit, Irlanda, Dinamarca, Bèlgica, Itàlia, França i Alemanya.

Considerada mercat estratègic de Catalunya, la Mostra Igualada està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya.