Fira Mediterrània assisteix a Marsella al fòrum internacional Babel Music XP 2023

27/3/2023

Fira Mediterrània de Manresa ha participat a diferents activitats de Babel Music XP 2023, fòrum mediterrani de les músiques del món, celebrat a Marsella del 23 al 25 de maig. L'activitat més destacada en que ha participat la Fira és la taula rodona de divendres a la tarda “Crisis plurals i recerca de nous models a la música actual: l’equació impossible?”, en que el director artístic, Jordi Fosas, va debatre sobre com afronta el sector de la música la pressió constant que provoquen les crisis plurals (sanitàries, energètiques, ecològiques, la concentració de grans grups, les programacions homogènies, etc). Van compartir taula rodona amb Fosas, Edina Soldo, professora a l’OTACC – IMPGT (França); Alexander Stevens, estrateg creatiu a Musica Data Studio (Bèlgica); Stephane Krasniewski, director del festival Suds (França), i David Demange, director de La Rodia / Festival Detonation (França), moderats per Nicolas Dambre, periodista de The Scene.

Fira Mediterrània també va participar dijous a la tarda a la trobada amb altres xarxes de treball del sector i divendres al matí, a les sessions d’Speed Meetings (reunions ràpides) entre artistes i diferents membres del Forum of Worldwide Music Festivals (FWMF), xarxa mundial de festivals de música de ritmes urbans i expressions tradicionals, del qual en forma part la Fira. En relació a aquesta entitat, la Fira també va poder aprofitar la seva estada a Marsella per participar a l'assemblea general de l’FWMF, celebrada divendres a la tarda. A més, la Fira ha tingut presència a l’estand de Catalan Arts, de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), el paraigües de la delegació catalana.

El Babel Music XP situa Marsella durant el mes de març l'epicentre econòmic i cultural de la música mundial actual. Aquest esdeveniment internacional té l'objectiu de contribuir a la reactivació d'un sector musical que s'enfronta a nous reptes, aglutinar, intercanviar, compartir entre els diferents actors del sector, estimular l'economia d'un ecosistema en mutació total i captar el pols de la creació musical global. La programació inclou activitats per incentivar l’intercanvi professional i l'actuació de 32 artistes. Babel Music XP és hereu de Babel Med Music (2005-2017). El seu retorn estava previst per al 2020, però davant les restriccions derivades de la Covid, durant aquests anys el va substituir el Before BMXP en format digital.