Fira Mediterrània, convidada al Focus Galicia 2023

23/10/2023
El director artístic de Fira Mediterrània de Manresa, Jordi Fosas, participa del 22 al 24 d’octubre el Focus Galicia 2023 que organitza la Axencia Galega das Industrias Culturais de la Conselleria de Cultura, Educació, Formació Professional i Universitats de la Xunta de Galicia.

Es tracta d’un esdeveniment que promou el desenvolupament internacional de la música gallega, creada partint del seu patrimoni, mitjançant diferents activitats i concerts, als quals hi participen una selecció de 25 programadors, distribuïdors i professionals de la música del sector que operen a nivell internacional.

Sota el lema “Música i territori” el Focus Galicia té l‘objectiu de promoure el contacte directe entre els artistes gallecs i aquests agents internacionals, posant en valor la identitat, el talent actual i el bon moment musical del sector. En aquest sentit la programació del Focus Galicia inclou les actuacions de 10 grups, presentacions ràpides i entrevistes individuals. La idea és crear intercanvis, connexions i vincles a llarg termini entre creadors i professionals. Precisament Fira Mediterrània va dedicar durant la darrera edició el Focus Galícia-Portugal a mostrar com s’estan treballant les músiques d’arrel en aquestes zones.