Fira Mediterrània participa a diferents activitats professionals de FiraTàrrega

12/9/2023
Des del 7 de setembre i fins al dia 10, Fira Mediterrània de Manresa ha estat a FiraTàrrega, un dels mercats internacionals de les arts escèniques més importants de l'Estat espanyol i d'Europa. Allà, des de l’estand de CatalanArts, ha pogut participar en diferents activitats adreçades als professionals acreditats.

Destaquen les activitats organitzades per tal de facilitar les reunions entre professionals del sector, com Connexions, organitzada per l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), l’associació d’arts de carrer  PATEA i l’associació professional de Teatre per a Tots els Públics (TTP); els Slow Meetings, i Posem-nos cara, impulsada per On el Teatre Batega, associació d’espais de creació i exhibició teatral de proximitat repartits de Barcelona.

Aquests dies a FiraTàrrega també s’han pogut veure dues propostes coproduïdes amb Fira Mediterrània, incloses al programa d’acompanyament artístic Obrador d’arrel, i que es podran veure a Manresa el proper mes d’octubre: El valor de res, de la Cia. Pagans, i Ramat Simfònic, de Moon Ribas i Quim Girón. FiraTàrrega també ha programat dues propostes de l’Obrador d’arrel de la Fira d’edicions passades: El testament, de Zum-Zum Teatre, i LoFaunal, de Pol Jiménez.

L'objectiu de FiraTàrrega és fomentar i acompanyar processos de creació artística, contribuir a l'enfortiment sectorial i nodrir el mercat de talent creatiu. A la vegada, vol aproximar les arts escèniques a la ciutadania i al territori, vetllant per la democratització cultural, la inclusió, la igualtat, l'accessibilitat, la sostenibilitat i la transparència. La seva oferta artística inclou una selecció d'espectacles de teatre, moviment i circ, posant atenció especial en les avantguardes creatives nacionals i internacionals.

A nivell professional, FiraTàrrega és un espai de trobada que té com a objectius posar en contacte, impulsar relacions i proveir d'informació i recursos els professionals de la cadena de valor de la creació. La Llotja és el punt de trobada, debat, intercanvi i transacció. També s'organitzen activitats com jornades o trobades entre professionals que complementen la programació artística.