Fira Mediterrània participa a la jornada Especial Espai de Dansa de Viladecans

28/11/2022

Jordi Fosas, director artístic de Fira Mediterrània de Manresa, serà un dels facilitadors de la jornada Especial Espai de Dansa (EDD) que han organitzat conjuntament Catalan Arts, l’ajuntament de Viladecans, l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya (ACPDC) i  l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APDC). La jornada tindrà lloc demà 29 de novembre a l’Auditori Atrium de Viladecans i tindrà l’objectiu de fomentar la contractació d’espectacles de dansa en el mercat català i dinamitzar el sector de la dansa, impulsant la distribució territorial d’aquesta disciplina per reforçar i reactivar el mercat intern.

L’objectiu de la jornada també és connectar professionalment companyies, tècnics municipals i programadors d’espectacles d’arts escèniques de Catalunya. En aquest sentit, la funció de Fosas i els altres facilitadors consistirà a connectar els artistes i programadors assistents a la jornada que no es coneguin prèviament.

Durant l’EED es podran veure extractes de 20 minuts de 12 propostes de dansa diferents, entre les quals n’hi ha dues que formen part de l’Obrador d’arrel de Fira Mediterrània, el programa d’acompanyament a artistes que treballen amb l’arrel com a motor creatiu. Es tracta de Lóng, de Kernel Dance Theatre, i Tradere, de Laia Santanache. L’EED també inclou la modalitat no presencial, que permetrà veure en línia les propostes de 10 companyies més, entre elles Tra, Tra Tra - Tradició, Transmissió, Traïció, d’Explicadansa (Beatriu Daniel i Toni Jódar), també inclosa a l’Obrador d’arrel de la Fira.

Durant la pausa-café es donarà a conèixer el guanyador del Premi Delfí Colomé al millor projecte de creació i producció en dansa d’arrel tradicional.