Ja està oberta la nova convocatòria pel Programa de Suport a la Creació de Cases de la Música

17/10/2023
Cases de la Música ja ha obert el termini d’enviament de sol·licituds per optar al Programa de Suport a la Creació Musical 2024. Des del 16 d’octubre i fins al 17 de desembre, formacions musicals emergents d’arreu de Catalunya es poden inscriure en aquestes beques. Entre les ajudes incloses a les beques s’inclou l’actuació a l’escenari Cases de la Música en el marc de Fira Mediterrània de Manresa, un dels offs del mercat manresà.

També s’inclou l’actuació a l'escenari Cases de la Música del Mercat de Música Viva de Vic, l’enregistrament en estudi, la producció de directes, la creació de videoclips i ajudes a la composició en col·laboració amb la Fundació SGAE. A més a més, i com ja es va fer l'any passat, d’entre totes les propostes presentades en aquesta edició, un jurat professional escollirà una d'elles com a Grup Cases de la Música 2024. La formació musical seleccionada gaudirà de tot un programa d’acompanyament i assessorament en la indústria amb la finalitat d’impulsar i professionalitzar el projecte.

El Programa de Suport a la Creació s'ha convertit en un dels pilars fonamentals de Cases de la Música, ja que incentiva tots els processos creatius i compositius de les formacions musicals becades. D'aquesta manera, anualment es convoquen totes aquestes ajudes, dirigides a artistes i bandes emergents, amb l'objectiu que els resulti més senzill accedir a la indústria i poder desenvolupar la seva carrera en diferents àmbits.

Amb més de 700 formacions inscrites en edicions anteriors, el programa d'ajudes de Cases de la Música és una de les principals convocatòries del territori en l'àmbit musical. Tal és així, que amb una forta i important representació del panorama emergent musical del territori, formacions com Habla de mi en presente, Alba Morena, Tribade, Adala, Sra. Tomasa, Suu, Sara Roy, Los Aurora, Relat, Anabel Lee, Maruja Limón, Ginestà, Momi Maiga, Lasta Sanco o Queralt Lahoz, - entre molts altres -, han gaudit d'aquestes ajudes.

La xarxa de Cases de la Música és un projecte sòcio-musical en xarxa de Catalunya, que neix el 2005 amb l'objectiu de potenciar la música de forma integral treballant tota la cadena de valor de la música: formació, creació, exhibició i participació ciutadana i dinamització.