La Fira Mediterrània participa en una jornada sobre projectes artístics educatius

19/2/2014

El proper dissabte 22 de febrer la Fira Mediterrània de Manresa participarà en una jornada organitzada per ConArte Internacional a Girona per parlar de projectes educatius en l’àmbit cultural. Durant la jornada es presentaran més de 20 projectes artístics educatius que treballen des de les arts incidint en la formació de joves, adults o comunitats, ja sigui en el context escolar, de barri, de ciutat o internacional. La intervenció de la Fira se centrarà en la presentació de les línies de treball que el certamen manresà està engegant en relació a aquest tipus de projectes.

Les presentacions es faran seguint el mètode Pecha Kucha, segons el qual cada projecte disposa d’un límit de 20 diapositives i un temps aproximat de 20 segons per diapositiva. Cada presentació, doncs, tindrà una durada màxima de 6 minuts i 40 segons. La idea fonamental del mètode Pecha Kucha és poder compartir les idees de gent i projectes diferents durant una sola sessió de treball, mantenint un nivell d’interès i atenció alt mitjançant presentacions molt concises. La jornada tindrà lloc al Centre Cívic Pont Major de Girona, de 10 del matí a 2 de la tarda.

ConArte és una organització sense ànim de lucre creada fa prop de 8 anys a Mèxic per un grup d’empresaris, educadors, artistes, comunicadors i professionals de l’educació i la cultura, liderada per la prestigiosa activista cultural mexicana Lucina Jiménez. La seu de ConArte Internacional està ubicada a Girona des de finals de 2013, i ja ha començat a treballar en un projecte d’educació a través de l’art a diferents escoles de Salt, municipi que compta amb un volum elevat de població immigrant.

www.conarte.mx/