L’Obrador d’arrel i el Pla d’impuls a la dansa d’arrel a la Trobada d’espais de creació i producció de Catalunya
La gerent de Fira Mediterrània de Manresa, Lídia Hinonjo, i la coordinadora del Pla d’impuls a la dansa d’arrel, Marina Escoda, van parlar ahir del programa d’acompanyament a artistes de la Fira Obrador d’arrel i del Pla d’impuls, respectivament, en una presentació sobre sinergies entre la cultura d’arrel tradicional i la creació contemporània, emmarcada en la 9a Trobada d’espais de creació i producció de Catalunya.
Es tracta d’una iniciativa conjunta de Xarxaprod i La Unió Santcugatenca, en col·laboració amb la Federació d’Ateneus de Catalunya i Fira Mediterrània. La trobada es va celebrar a la seu de l’entitat santcugatenca amb l’objectiu de connectar i trobar sinergies entre entitats vinculades a la cultura d’arrel i la creació contemporània.
Durant la jornada, a banda de les intervencions d’Hinojo i Escoda, diferents agents culturals d’arreu del territori català van exposar la seva visió i els seus projectes entorn la temàtica de la trobada, per tal de crear connexions i prendre consciència d’algunes de les iniciatives que es duent a terme en aquesta línia. La trobada es va tancar amb el punt de vista dels creadors, amb l’exemple d’artistes que revisiten pràctiques de la cultura popular mitjançant els seus propis cossos, reinterpretant-les i transformant-les. És el cas de Víctor Pérez Armero, que va parlar de Rel i grapa, menció especial de la darrera edició del Premi Delfí Colomé (del Pla d’impuls a la dansa d’arrel) i que forma part de l’Obrador d’arrel de la Fira. En el marc de les presentacions obertes al públic, Andrea Jiménez, va oferir una mostra de SIBIL·A, proposta que formarà part de la propera edició de l’Obrador d’arrel de la Fira.