Oberta la convocatòria del Pla d’impuls a la dansa d’arrel d’ajuts per a projectes de foment del ball entre la ciutadana

16/9/2022

S’ha obert la convocatòria per a l’acompanyament de projectes de foment a la participació ciutadana a ballar, del Pla d’impuls a la dansa d’arrel. L’objectiu és donar suport a idees i projectes que fomentin la participació de la ciutadania a ballar dansa catalana d’arrel tradicional i que aportin innovació en aquest àmbit. La convocatòria, que va adreçada a associacions i fundacions dedicades a la dansa catalana d’arrel tradicional, estarà oberta fins al 30 d’octubre. Poden optar a aquestes ajudes únicament les associacions i fundacions dedicades a la dansa. D’entre totes les propostes presentades, se n’escolliran un màxim de quatre projectes que rebran suport econòmic i acompanyament per facilitar-ne el desenvolupament.

El Pla d’impuls a la dansa d’arrel s’ha engegat des de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fira Mediterrània de Manresa, amb la complicitat i el suport de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, la Federació d’Ateneus de Catalunya, els festivals Ésdansa i Dansàneu i el programa Mans de Catalunya Ràdio. El Pla s’adreça a totes les entitats de cultura popular que treballen en l’àmbit de la dansa d’arrel tradicional, amb una atenció especial als esbarts i grups de dansa, uns col·lectius que aporten una mirada a la tradició explicada mitjançant la dansa.