Prop de 3.000 alumnes de la comarca del Bages veuran espectacles de la Fira Mediterrània

8/10/2012

En la seva 15a edició, el Servei Educatiu de la Fira organitza 14 sessions especials per a una vintena d’escoles.

 

La Fira, amb l’estudi Playmodes, implica cent alumnes en un espectacle participatiu: Mapping fet a mà.

 

La Fira Mediterrània de Manresa torna a posar en marxa el seu servei educatiu per als alumnes de les escoles bagenques, amb sis espectacles adreçats al públic escolar i que formen part de la propera edició del certamen. Les sessions tindran lloc dijous 8 i divendres 9 de novembre, en horari escolar. La campanya ha tingut una gran acceptació i la demanda ha superat amb escreix i l’aforament previst per a les 14 sessions programades. Prop de tres mil alumnes en gaudiran.

 

Cia_%20Terranegra%20-%20El%20viatge%20del%20Sr_%20Nagata.jpg

 

La Fira espera que les escoles de Manresa i comarca puguin viure en primera persona la seva programació. Els espectacles que es podran veure són Tubs del món, de Bufa&Sons, Quan el fang pren la paraula, de la companyia Sarandaca; El viatge del senyor Nagata, de la cia. Terranegra; Un patufet se’n va a la sorra, de la cantant Mariona Sagarra, Lava de l’Studio Orka i el Teatre Lliure; i L’amor de les tres taronges, de la Cia. Mov-i-ments i la Fornal d’Espectacles, guanyadores de la Beca Innovació de l’any 2012.

 

Per altra banda, un centenar d’alumnes seran els encarregats de donar vida al Mapping fet a mà, una proposta de Playmodes en què es convida als escolars a fer volar la seva imaginació pintant la plantilla d’un edifici de la plaça Major, treballant amb la imatgeria popular. Posteriorment, les seves imatges s’animaran i es coordinaran amb una banda sonora composta per a l’ocasió, per projectar-se, el dissabte 10 de novembre, sobre una façana de la plaça Major de Manresa. El resultat un joc d’imatges que confonen la percepció del públic i provoquen inesperats efectes visuals.

 

CConsulta els espectacles del Firaescoles aquí