Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

Dulce Pontes, Massilia Sound System, Txarango i els Dervixos de Damasc, incorporacions destacades al cartell de la 17ª Fira Mediterrània

Després de l’anunci de Peret com a artista convidat i l’estrena d’un nou espectacle de Comediants, la Fira desvetlla algunes de les seves principals figures La diva portuguesa Dulce Pontes estrenarà a Catalunya el seu nou espectacle Puertos de Abrigo Les entrades anticipades es poden adquirir a partir d’avui 1 de juliol, amb un descompte important respecte el preu final
2014/07/01 10:53:00 Europe/Madrid

Després de l’anunci de Peret com a artista convidat i l’estrena d’un nou espectacle de Comediants, la Fira desvetlla algunes de les seves principals figures

La diva portuguesa Dulce Pontes estrenarà a Catalunya el seu nou espectacle Puertos de Abrigo

Les entrades anticipades es poden adquirir a partir d’avui 1 de juliol, amb un descompte important respecte el preu final

La Fira Mediterrània de Manresa posa a la venda a partir d’avui les entrades per poder assistir a alguns dels concerts i espectacles més destacats de la programació de la 17a edició (que se celebrarà del 9 al 12 d’octubre). A banda de les entrades del concert inaugural encapçalat per l’artista convidat d’enguany, el gran Peret, aquest avançament de programació inclou propostes de gran prestigi internacional, com la de la diva portuguesa Dulce Pontes, els veterans marsellesos Massilia Sound System, i Ensemble Al-Kîndi, d'origen sirià, francès i egipci acompanyats pels dervixos giròvags de Damasc. També inclou algunes de les propostes més consolidades de l’escena musical nacional, com els Txarango i el fenomen juvenil Macedònia; i d’altres joies per descobrir, com ara els dj’s britànics Addictive TV, els contundents valencians ASPENCAT i els bagencs i reivindicatius Kòdul. Gairebé totes les propostes són estrenes o incorporen alguna singularitat especial. És el cas de l’estrena dels històrics Comediants, guanyadors –juntament amb l’Orquestrina Trama- d’una de les Beques Innovació en Cultura Popular de la Fundació Jaume Casademont. Junts estrenaran Monts, un espectacle escènicmusical sobre els Pirineus i les seves tradicions, que es podrà veure al Teatre Conservatori el dia 12 d’octubre a les 12h.

 

Espectacles al Teatre Kursaal

El tret de sortida de la 17a edició de la Fira Mediterrània, el donarà l’espectacle inaugural Peret als barris de Manresa, el 9 d’octubre a les 21h al Teatre Kursaal. Es tracta de la posada en escena d’un engrescador projecte social que compta amb la participació d’una coral de persones grans de diferents barris de Manresa i un taller de percussió corporal i moviment amb infants del Casal del barri de la Font dels Capellans. Aquestes dues formacions acompanyaran Peret i els seus músics per repassar algunes de les peces més conegudes de la història de la rumba catalana.

L’endemà, el 10 d’octubre a la mateixa hora, el Kursaal rebrà Dulce Pontes, que torna als escenaris catalans després de quatre anys d’absència amb la primícia d’un nou espectacle, Puertos de abrigo, que serà la base del seu proper treball discogràfic. Aquesta gran oportunitat de fruir en directe de la veu privilegiada de la gran diva portuguesa es completarà amb una acurada selecció de peces tradicionals que Pontes interpretarà per primera vegada en públic.

Una altra de les propostes internacionals de primer nivell que ha programat la Fira és l’espectacle Trànsit sufí de Damasc, a càrrec dels Dervixos Giròvags de Damasc i el prestigiós Ensemble Al-Kindi, que passaran per Manresa en plena celebració dels 30 anys de gires conjuntes. Es tracta d’una posada en escena fascinant que vol transmetre a l’espectador el misteri i la intensitat de la cerimònia del trànsit sufí, tal i com es realitza a la Gran Mesquita dels Omeies de Damasc. Una proposta que aposta per la riquesa i universalitat de la cultura àrab amb un missatge de coexistència pacífica entre els pobles. Es podrà veure també al Kursaal, el dia 11 d’octubre, a les 21h.

L’avançament de la programació de la Fira al Kursaal es tanca el 12 d’octubre a les 18h amb el concert que oferiran les cinc integrants de Macedònia, tot un fenomen entre el públic més jove, amb l’acompanyament musical de la Cobla Lluïsos de Taradell. El resultat de la barreja de les cançons pop/rock del quintet de noies amb instruments com la tenora, el tiple i el flabiol, és realment especial i acosta la sonoritat de la cobla a un públic jove i nou.

 

Avançament del Circuit Estepa

La Fira també avança la venda de les entrades dels concerts a la Sala Stroika del Circuit Estepa Mediterrània, que enguany deixa de ser un apartat off de la Fira per integrar-se de ple en la programació del certamen sense deixar de banda la seva raó de ser, actuar com a viver i termòmetre de l'escena incipient i underground.

La nit de divendres 10 d’octubre estarà encapçalada per Txarango, que després d’haver passat un 2013 de gira fora de les fronteres catalanes, tornen amb el seu directe festiu i el segon disc sota el braç. Arrodoniran la nit, els bagencs Kòdul i la seva potent posada en escena, i la no menys espectacular proposta dels dj’s britànics Addictive TV. Serà l’estrena a l’Estat del seu projecte Orchestra of Samples, realitzada amb presses de vídeo de sessions d’improvisació individuals de més de 100 músics de tot el món. Una fascinant combinació de visuals, electrònica i sons ancestrals.

Dissabte 11 d’octubre, ompliran l’escenari de l’Stroika els mítics Massilia Sound System, que tornaran a la carretera amb el vuitè disc i el seu ritme mestís per celebrar també 30 anys de trajectòria. Tancaran la nit els Aspencat, de directe potent farcit de sons reggae, ska, drum ‘n‘ bass, i electrònics, combinats amb elements de música tradicional. Es tracta, sens dubte, de la darrera revelació de la potent escena musical valenciana.

Com és habitual, les dues nits d’Stroika comptaran amb autobusos gratuïts cada 30 minuts, des de la parada Mercat Puigmercadal.

 

Compra d’entrades

Les entrades, que es posen avui a la venda, es poden adquirir des de les taquilles del Kursaal, per telèfon (938 723 636) i al web de la Fira Mediterrània (www.firamediterrania.cat). Les entrades dels concerts de la sala Stroika es vendran a Sibelius, Solans, Cal Manel, Ítaca i al web www.stroika.cat . Els compr

adors més matiners podran gaudir d’un suculent descompte i de la possibilitat d’adquirir el Toc de la Mediterrània (que inclou les entrades per anar a veure en Peret, els Dervixos de Damasc i l’espectacle de Comediants i l’Orquestrina Trama) amb un descompte del 30%.

L’activitat que ara es presenta és possible gràcies a la col·laboració amb diferents agents públics i privats: la Casa de la Música de Manresa, l’Ajuntament de Manresa, l’Associació de Veïns de la Font dels Capellans, la Fundació Jaume Casademont i les promotores Syntorama i PromoArts.

17FMM-Artistes.jpg

 

ESPECTACLES JA A LA VENDA:

 

Peret Peret als barris de Manresa

Kursaal · 9 d’octubre, 21h · 20€/16€*

Espectacle inaugural. Estrena absoluta

L’artista convidat de la 17ª Fira Mediterrània de Manresa encapçala aquest engrescador projecte social amb la participació de gent gran i infants dels barris de Manresa.

Coproducció: Fira Mediterrània / Ajuntament de Manresa / Assoc. de Veïns Font dels Capellans

 

Dulce Pontes (Portugal)

Puertos de abrigo

Kursaal · 10 d’octubre, 21h · 35€/32€ socis Galliner

Gira d’estrena a Catalunya

La gran diva portuguesa torna als escenaris catalans després de quatre anys per estrenar en primícia el seu nou espectacle: Portos de Abrigo. El sentiment i l’emoció a flor de pell están ben assegurats!

Coproducció: Syntorama

 

Txarango

+ Kòdul + Addictive TV (Regne Unit)

Sala Stroika · 10 d’octubre, 22h · 12€/10€*

Estrena a Catalunya

Txarango protagonitzaran aquesta intensa nit a l’Stroika juntament amb els bagencs Kòdul. Cal destacar la presentació a Catalunya del potent duo de dj’s britànics Addictive TV.

Coproducció: Casa de la Música de Manresa

 

Dervixos Giròvags de Damasc & Ensemble Al-Kindî

Trànsit sufí de Damasc

Kursaal · 11 d’octubre, 21h · 20€/16€*

Única actuació a Catalunya

Espectacle fascinant que transmet a l’espectador el misteri i la intensitat de la cerimònia del trànsit sufí, tal i com es realitza a la Gran Mesquita dels Omeies de Damasc.

 

Massilia Sound System (França)

+ Aspencat (País Valencià)

Sala Stroika · 11 d’octubre, 23h · 12€/10€*

Estrena a l’Estat Espanyol

El grup marsellès per excel·lència i autèntic mite del mestissatge, Massilia Sound System, celebren el seus 30 anys de trajectòria amb gira especial i nou disc.

Coproducció: Casa de la Música de Manresa

 

Comediants i Orquestrina Trama

Monts: faula musical del Pirineu

Teatre Conservatori · 12 d’octubre, 12h · 12€/10€*

Estrena absoluta

Els llegendaris Comediants presenten aquest homenatge als Pirineus, les seves faules i la seva gent, acompanyats pels set joves músiques de l’Orquestrina Trama.

Espectacle guanyador de la Beca Innovació en Cultura Popular 2014

 

Macedònia amb cobla

Flors

Kursaal · 12 d’octubre, 18h · 14€/12€*

Una oportunitat única per als fans de Macedònia: escoltar el seu repertori amb el sorprenent acompanyament de la cobla Lluïsos de Taradell.

Coproducció: Promo Arts Music