En marxa el XV Concurs Sons

1/6/2022

Poden presentar-s'hi propostes de música d'arrel fins al proper 10 de juliol a www.concurssons.cat

Els quatre finalistes actuaran a la propera Fira Mediterrània de Manresa, on s'anunciarà el guanyador

El Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, han convocat la catorzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. El certamen és obert als grups i solistes emergents que presentin propostes de folk i músiques d’arrel de la Mediterrània. Els artistes participants hauran de presentar un mínim de quatre peces, originals o versions, i s'han de registrar al web www.concurssons.cat abans de l’10 de juliol a les 24 h.

De totes les propostes rebudes, el jurat n'escollirà quatre, que actuaran a la final en directe, a la 25a Fira Mediterrània. El guanyador del concurs obtindrà com a premi la gravació, producció i promoció d'un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat i la contractació als principals festivals i cicles de folk del 2023: Festival Internacional Tradicionàrius, Fira Mediterrània de Manresa, Circuit Folc, Música a la Vila del Vendrell, FIMPT de Vilanova i la Geltrú i Ethno Catalonia de Banyoles.

Fins ara, els guanyadors del Concurs Sons de la Mediterrània han estat la big band d'arrel mallorquina Grollers de sa Factoria (2008), el quartet Amansalva (2009), el grup de folk instrumental Tazzuff (2010), el grup de folk del Baix Llobregat RIU (2011), la colla grallera Els Laietans (2012), el grup de folk-jazz instrumental Inxa Impro Quartet (2013), el grup de folk-rock de l'Horta Mox (2014), el grup de folk festiu del Camp de Tarragona Roba Estesa (2015), el duet de gralla i acordió Criatures (2016), les explosives Balkan Paradise Orchestra (2017), la cantautora Clàudia Cabero (2018), el grup unipersonal La Companyia MINIMíssimA (2019), el duet valencià format per la cantant Laura Esparza i el guitarrista i percussionista Carlos Esteban (2020) i, la darrera fins ara, la cantautora de Felanitx Mar Grimalt (2021).

Més informació i bases completes a www.concurssons.cat.