Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

L’Humus Mediterrani, l’off de pura arrel de la Fira Mediterrània, obre convocatòria de la 2a edició

Les propostes es poden presentar durant tot el mes d’abril a través del web de D’Arrel, impulsors del projecte
2014/04/01 10:32:00 Europe/Madrid

Les propostes es poden presentar durant tot el mes d’abril a través del web de D’Arrel, impulsors del projecte

L’Humus Mediterrani, la secció off de la Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l’arrel tradicional, iniciativa de l’espai de música i cultura d’Arrel, obre convocatòria de la seva 2a edició. Es tracta d’una iniciativa que complementa l’oferta oficial de la Fira, amb una selecció de grups emergents de l’escena folk catalana. Les propostes per formar part de l’Humus Mediterrani en el marc de la propera edició de la Fira Mediterrània, que se celebrarà del 9 al 12 d’octubre, es poden enviar durant tot el mes d’abril.

La iniciativa

L’humus és la capa de terra biològicament més viva i que alimenta les llavors d’on sorgeixen les arrels i les plantes. Aplicat a la música folk i d’arrel tradicional l’humus remet a les persones anònimes que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i centenars d’alumnes i aprenents de les escoles de música d’arrel tradicional dels Països Catalans. L’objectiu de la programació de l’Humus Mediterrani té l’objectiu de donar a conèixer a tota aquesta gent en el marc ideal que suposa la Fira Mediterrània.

El D’Arrel, l’entitat impulsora del projecte, està ubicat al restaurant Veigé Coolinari de Manresa (al carrer Sobrerroca de Manresa) i ofereix des del 2012 una programació estable de música d’arrel i folk a la capital del Bages. La seva voluntat és esdevenir una plataforma tant per a grups professionals de la música folk més despullada, com per a grups amateurs i de folk participatiu i d’estudiants d’especialitats tradicionals, que es vulguin donar a conèixer.

Detalls de la convocatòria

Les propostes musicals presentades a la secció oficial de la Fira Mediterrània també es poden presentar a l’Humus Mediterrani. Per fer-ho, cal accedir al web de D’Arrel, omplir el formulari i adjuntar el material sol·licitat (música i fotografies) . El termini de presentació s’obre l’1 d’abril i es tanca el 30 d’abril (ambdós inclosos).

La programació de l’Humus es definirà per un consell assessor format per experts i membres de l’espai D’Arrel de Manresa. La majoria de concerts seran de caràcter gratuït. Tots els grups participants apareixeran en la campanya de difusió de la Fira Mediterrània.

L’any passat l’Humus va seleccionar un total de 8 projectes que es van programar en el marc de la 16a edició de la Fira: Mans Petites, Les Violiles, Sonagralla, Nakki, D’aquí i d’allà, Barcelona Ethnic Band, La Colònia i Folkifesta.

Les propostes s’han de presentar a través del següent link:

http://www.darrel.cat/?page_id=467

FB1.JPG

Roda de premsa de presentació de la 2a edició de l'Humus Mediterrani