Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

La Fira Mediterrània coopera amb l’Off de Calle de Saragossa

Tres grups catalans hi participen
2013/10/07 10:28:00 Europe/Madrid

Tres grups catalans hi participen

La Fira Mediterrània de Manresa coopera en la 10a edició del concurs Off de Calle organitzat per l’Ajuntament de Saragossa, en el marc de les reconegudes festes del Pilar de la capital aragonesa, i un dels més reconeguts en les arts de carrer en l’àmbit de l’Estat espanyol. La Fira és membre del jurat que visionarà els finalistes del concurs, que actuaran a Saragossa els dies 8, 9 i 10 d’octubre. El guanyador del concurs formarà part del programa de l’edició 2014 de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 6 al 9 de novembre de l’any vinent.

El concurs Off de Calle està adreçat a artistes individuals o companyies de dansa, música de carrer, teatre, clown o circ que utilitzin els espais oberts com a escenaris d’expressió. De les propostes rebudes després de la primera convocatòria es van seleccionar les finalistes que actuaran a Saragossa la setmana vinent.

Entre els grups finalistes hi ha els catalans Obskené, amb Fuenteovejuna, breve tratado sobre las ovejas domésticas; Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, amb Fiesta balkánica; i Desastronauts, amb Circo expreso, un día de playa. Els altres grups seleccionats són la Calabaza Danza (d’Andalusia), la Campagnie with Balls (Bèlgica), Model Breakers (de Madrid), Circo Jotero (d’Aragó), Nostraxladamus (d’Aragó), la Cia. Garrapete (de Castella-Lleó), la Cia Treperté (d’Andalusia), la Cia yo misma (també d’Andalusia), i Amoramar danza (d’Aragó).

Al jurat del Concurs, Fira Mediterrània estarà acompanyada per diferents professionals de l’àmbit de les arts escèniques que concediran el Premi al Millor Espectacle. El guardó consistirà en la participació a la Fira Mediterrània 2014, Fira Tàrrega 2014, l’Umore Azoka de Leioa (Euskadi) i a les Festes de Sant Mateu de Logronyo 2013 (La Rioja). La decisió del jurat es farà pública el 12 d’octubre.

Els guanyadors 2012 a la 16a Fira Mediterrània

L’espectacle que podrem veure a Manresa en el marc de la propera edició de la Fira Mediterrània d’enguany anirà a càrrec dels madrilenys La Rueda Teatro Social, un grup que es desmarca del teatre convencional per oferir el més pur teatre de carrer i alhora dissenyar noves formes de relació amb el públic i la societat. Els seus objectius són descobrir i desenvolupar noves formules teatrals amb les quals poder democratitzar la relació entre artista i espectador; crear espectacles en els quals destaquin tant el valor social com la qualitat artística; pensar i mostrar un teatre útil i transformador, i desenvolupar processos artístics adreçats a la promoció de persones i col•lectius en risc d’exclusió. A l’espectacle Los Rodríguez: Una familia en crisis, els protagonistes han estat desnonats recentment i ara viuen al carrer. Un tema dramàticament actual que La Rueda sap plantar sobre l’escenari amb un to de comèdia hilarant.

La Rueda Teatro Social actuarà a Manresa dissabte 9 de novembre, a les 16:30h i les 19:00h, i diumenge 10 de novembre, a les 17:00h, a la plaça Major.