Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

La Fira Mediterrània de Manresa, la segona fira amb més professionals estrangers a tot l’Estat espanyol

Atresora el 23,5% de la quota internacional
2012/03/13 12:05:00 Europe/Madrid

Atresora el 23,5% de la quota internacional

Segons un estudi que ha realitzat la Coordinadora de Fires d’Arts Escèniques de l’Estat espanyol (COFAE), la Fira Mediterrània de Manresa va ser la segona fira a l’Estat que va comptar amb més ens professionals estrangers acreditats l’any passat, amb una quota del 23’5% sobre el total. Només supera les xifres de Fira Mediterrània en la seva catorzena edició, FiraTàrrega amb el 53,8% de professionals estrangers en la seva 31a edició, el mercat més veterà en l’àmbit peninsular. La Fira Internacional de Teatre i Dansa d’Osca, a l’Aragó, és en la tercera posició del rànquing amb l’11,5% dels ens estrangers inscrits durant el 2011. L’estudi de COFAE recull les dades d’un total de 13 fires de tot l’Estat espanyol. Les dues fires amb participació de la Generalitat de Catalunya en els seus òrgans de gestió sumen el 77,30 % de la quota internacional del conjunt del mercat estatal.

La Fira Mediterrània ha augmentat significativament la seva aportació internacional en l’àmbit professional, que ha passat del 18% el 2009 al 23,5% el 2011. La Fira Mediterrània va rebre les inscripcions de 55 ens estrangers; FiraTàrrega va acollir 126 ens inscrits, i Osca 27 ens. Les dades d’aquest informe han estat exposades públicament en el marc de l’Assemblea General de la Coordinadora de Fires d’Arts Escèniques de l’Estat espanyol, celebrada recentment a la ciutat asturiana de Gijón dins de FETEN, Fira europea de teatre per a nenes i nens.