Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

La Fira Mediterrània de Manresa rep 320 propostes artístiques més que l’any passat

Aquest increment rècord ha aportat una xifra total de 940 propostes artístiques presentades, una de les més altes de la seva història
2014/03/25 16:27:00 Europe/Madrid

Aquest increment rècord ha aportat una xifra total de 940 propostes artístiques presentades, una de les més altes de la seva història

Ahir dilluns 24 de març es va tancar el termini de presentació de propostes artístiques de la 17ª edició de la Fira Mediterrània de Manresa, que enguany se celebrarà del 9 al 12 d’octubre, amb la xifra de 940 projectes (només superada l’any 2011 amb 956). El número total de propostes rebudes enguany per l’organització de la Fira suposa un increment rècord de 320 propostes més respecte l’any passat, en que es van rebre un total de 620.

Detalls de la convocatòria

La Fira Mediterrània va obrir la convocatòria artística el passat 5 de febrer coincidint amb la roda de premsa de presentació del nou projecte artístic de la Fira per al període 2014-2016. La convocatòria destacava el caràcter interdisciplinari de la Fira que aglutina els diferents llenguatges artístics: arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre.

S’hi perfilaven els dos eixos en que es fonamentarà la programació de la Fira. Per una banda la cultura popular, entesa com aquella que amplia la base social de la cultura, fent-la arribar a nous col·lectius i públics. La que va dels videojocs i el graffitti a la cultura tradicional; del teatre social al circ i les arts de carrer, passant per la dansa comunitària, el videomapping o els projectes pedagògics i familiars. En aquest eix encaixen projectes comunitaris i d’inclusió social, nous formats artístics, espectacles multidisciplinaris i innovadors, espectacles de cultura popular tradicional, espectacles interactius i/o participatius, espectacles familiars, projectes educatius i de sensibilització, espectacles itinerants, circ i arts de carrer i jocs i videojocs, entre d’altres.

L’altra eix programàtic que destacava la convocatòria és el de les músiques del món, amb especial atenció a la Mediterrània. La Fira ha esdevingut en els darrers anys un mercat de referència estatal i europeu, amb el focus posat a la Mediterrània. En aquest sentit, la Fira es planteja com a nous objectius consolidar-se com a mercat líder a l’Estat espanyol en músiques del món i potenciar la seva capacitat d’exportació d’artistes i cultura catalana.

A la convocatòria, el mercat manresà concretava que es continuarà programant espectacles en diferents formats -petit, mig o gran-, de sala o de carrer, i adreçats tant al públic adult com al familiar.

Valoració de les propostes

Totes les propostes rebudes seran valorades per la direcció artística i els membres de la comissió artística, formada per professionals de prestigi com ara el director del Mercat de les Flors i Premi Nacional de Dansa 2008, Cesc Casadesús; els que varen ser ideòlegs de la Fira del Circ Trapezi de Reus i Premi Nacional de Circ 2007, Jordi Aspa i Bet Miralta; i la directora del festival El més petit de tots de Sabadell, Eulàlia Ribera. Abans del 4 de juliol, els grups o companyies seleccionats per formar part de la programació oficial rebran la confirmació pertinent per correu electrònic.