L’Humus Mediterrani, off de Fira Mediterrània, obre convocatòria de la 11a edició

31/3/2023
A partir de demà, les propostes ja es poden presentar fins al 30 d’abril mitjançant un formulari al web de D’Arrel, entitat impulsora del projecte

L’Humus Mediterrani, la secció off de Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l’arrel tradicional, iniciativa de l’espai de música i cultura D’Arrel, obre demà la convocatòria de l’11a edició. Aquesta iniciativa complementa l’oferta oficial de la Fira, amb una selecció de grups de l’escena folk catalana. Les propostes per formar part de l’Humus Mediterrani en el marc de la propera edició de Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 5 al 8 d’octubre de 2023, es poden enviar fins al 30 d’abril. Un consell assessor format per experts i membres de D’Arrel de Manresa seleccionaran un total de cinc grups que passaran a formar part de l’Humus. La programació es completarà amb un sisè concert a càrrec del grup guanyador del concurs de ball folk Robert Pellicer, el badalonins Verge de Sosa. Els concerts i balls folk seleccionats tindran lloc del 5 al 8 d’octubre.

La iniciativa

L’humus és la capa de terra biològicament més viva i que alimenta les llavors d’on sorgeixen les arrels i les plantes. Aplicat a la música folk i d’arrel tradicional, l’humus remet a les persones anònimes que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i centenars d’alumnes i aprenents de les escoles de música d’arrel tradicional dels Països Catalans. La programació de l’Humus Mediterrani té l’objectiu de donar a conèixer la feina que duen a terme totes aquestes persones en el marc ideal que suposa Fira Mediterrània.

D’Arrel, l’entitat impulsora del projecte, ofereix des de 2012 una programació estable de música d’arrel i folk a Manresa i a la Catalunya Central. La seva voluntat és esdevenir una plataforma per a grups professionals de la música folk més despullada, per a grups amateurs i de folk participatiu i d’estudiants d’especialitats tradicionals que es volen donar a conèixer.

Detalls de la convocatòria

Les propostes musicals que s’han presentat a la secció oficial de Fira Mediterrània també es poden presentar a l’Humus Mediterrani. Per fer-ho, cal accedir al web de D’Arrel, omplir un formulari i adjuntar el material sol·licitat, o enviar la proposta amb presentació, fotografia i enllaços al correu darrel@darrel.cat.

Els grups participants percebran una aportació econòmica fixa per cobrir les seves despeses, apareixeran en la campanya de difusió al web i al programa de Fira Mediterrània i tindran accés a la Llotja Professional del mercat manresà com a professionals acreditats. El termini de presentació es tanca el 30 d’abril. 

Les propostes es poden presentar a través del següent enllaç: http://www.darrel.cat/?page_id=467  o enviant la presentació del grup, imatges, enllaços i contacte al correu darrel@darrel.cat.