Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

Obertes les dues primeres línies de suport sorgides del Pla d’impuls a la dansa d’arrel obertes

Un pla presentat al sector a la Fira Mediterrània 2020 i que ara treu les seves primes convocatòries centrades en l’acompanyament a la creació.
2021/04/15 13:47:00 GMT+2

Avui dijous 15 d’abril s’obren les dues primeres línies de treball del Pla d’impuls a la dansa d’arrel. Un pla presentat al sector a la Fira Mediterrània de Manresa 2020 i que ara treu les seves primes convocatòries centrades en l’acompanyament a la creació.

Les dues primeres línies que s’obren són:

  • Convocatòria per a l’acompanyament de joves professionals que treballin amb la dansa d’arrel
  • Convocatòria per al suport i acompanyament a esbarts en projectes de creació.

Convocatòria per a l’acompanyament de joves professionals que treballin amb la dansa d’arrel.

L’objecte d’aquesta iniciativa és afavorir que els creadors emergents treballin amb la dansa d’arrel i estimular als nous professionals de la dansa a treballar amb la dansa d’arrel tradicional. Així mateix, es podrà elaborar un mapa de joves de l’àmbit dels esbarts i de la dansa d’arrel que estiguin iniciant un camí professional en el món de la dansa, o bé estiguin estudiant o vulguin estudiar dansa i dedicar-s’hi professionalment.

Amb aquesta acció es pretén acompanyar i donar suport als primers treballs professionals d’aquests joves facilitant la creació de noves propostes a partir del llenguatge de la dansa d’arrel tradicional. Aquest acompanyament i suport es realitzarà des de la Fira Mediterrània i la seva clau de joves i creadors/es emergents, facilitant la seva incorporació al mercat professional amb el suport a la creació, producció i/o exhibició de les seves primeres peces.

Convocatòria per al suport i acompanyament a esbarts en projectes de creació.

L’objecte d’aquesta iniciativa és acompanyar i estimular la creació a partir del llenguatge de la dansa d’arrel tradicional en el món dels esbarts i les entitats de dansa d’arrel. Mitjançant la Fira Mediterrània s’oferirà un acompanyament a esbarts per aquells projectes que tinguin com a objectiu la creació de noves propostes artístiques a partir del llenguatge de la dansa catalana d’arrel tradicional i que aportin innovació en aquest àmbit.

Els candidats podran presentar la seva documentació del 15 d'abril fins al 27 de maig en el cas de la convocatòria per a l’acompanyament de joves i del 15 d’abril al 30 de juny de 2021 en el cas de la convocatòria per al suport i acompanyament a esbarts.

Les bases es poden trobar a l següent enllaç.

El Pla d’impuls a la dansa d’arrel és una iniciativa sorgida de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fira Mediterrània de Manresa, amb la complicitat i el suport de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, la Federació d’Ateneus de Catalunya, els festivals Ésdansa i Dansàneu i el programa Mans de Catalunya Ràdio.

El Pla s’adreça a totes les entitats de cultura popular que treballen en l’àmbit de la dansa d’arrel tradicional, i amb una atenció especial als esbarts i grups de dansa, uns col·lectius que aporten una mirada a la tradició explicada mitjançant la dansa.

 Per a més informació i gestió d’entrevistes 

Culturae

Núria Llorach i Eduard Sant

Gabinet de premsa del Pla d’impuls a la dansa d’arrel

nllorach@culturae.cat  / esant@culturae.cat – 606 072 017 / 653 169 515