Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

Normativa de participació artística

Data límit de presentació: dijous 20 de gener de 2022 a les 24 h

Requisits

La Fira Mediterrània de Manresa és el mercat estratègic de les propostes artístiques que utilitzen l'arrel, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu.

La Fira Mediterrània se centra en els 360 graus de l'arrel tradicional, partint del grau inicial, el patrimoni immaterial i l'herència cultural, passant per les associacions de cultura popular i tradicional, que treballen a partir del patrimoni immaterial connectant-lo amb la societat, i finalment, el sector professional, els artistes que creen a partir d'aquesta tradició. La Fira Mediterrània posa especial èmfasi en l'intercanvi, la interrelació i la intersecció de tots ells.

Una Fira multidisciplinària que planteja tres grans itineraris:

 • Música: amb l'escena mediterrània de músiques del món i música folk prioritzant les novetats de l'escena catalana d'arrel.
 • Arts escèniques: amb la dansa, el teatre, el circ, les arts de carrer i les propostes de públic familiar creades a partir de patrimoni immaterial i de la cultura popular i tradicional.
 • Cultura popular i associacionisme: posant èmfasi en el seu maridatge amb el sector professional de les arts i també mirant cap al patrimoni immaterial de la Mediterrània.

Aquest plantejament es concreta amb una programació integrada per propostes que parteixen de l'arrel tradicional com a motor creatiu, una arrel amb mirades polièdriques, i que ens parla en present.

Fira Mediterrània estructura una part de la seva programació a partir de tres claus:

 • Mirades: propostes d'artistes que no treballen habitualment amb l'arrel i que presenten la seva particular mirada cap a la cultura popular i tradicional.
 • Joves: propostes d'artistes emergents que ja de partida han centrat el seu treball creatiu en l'arrel tradicional.
 • Present: propostes que posen l'accent en una arrel creativa que no viu aliena a la realitat que ens envolta i que a partir del llenguatge d'arrel i de la cultura popular i tradicional pot parlar i reflexionar del que passa avui a la societat.

Criteris de valoració

 • Qualitat i interès artístic.
 • Encaix amb els eixos programàtics de la Fira.
 • Caràcter d’estrena: absoluta, a Catalunya o a l’Estat espanyol.
 • Recorregut potencial de la proposta.
 • Interès mostrat cap a la Fira com a espai de trobada, de diàleg i d’intercanvi.
 • Possibilitat de fer més d’una actuació per facilitar el visionat per part dels professionals acreditats.

Període de presentació

La data límit de presentació és dijous 20 de gener de 2022 a les 24 h.

Es realitzarà valoració contínua de les propostes rebudes des de l’inici d’aquesta convocatòria.

Important: la sol·licitud de participació implica l’acceptació d’aquesta normativa.

Canal de presentació

Les propostes artístiques seran admeses únicament en línia, complimentant el formulari que es troba al final d’aquesta normativa de participació artística, un cop acceptada.

Cal enviar un formulari per cada proposta artística que vulgueu presentar.

Una vegada hagueu presentat la proposta, rebreu un correu electrònic de confirmació amb el nom del grup / companyia i de l’espectacle presentat. EN CAS DE NO REBRE’L, ES CONSIDERARÀ LA PROPOSTA COM A NO PRESENTADA.

Per a qualsevol dubte, si us plau contacteu amb artistes@firamediterrania.cat

Condicions econòmiques

La Fira, com a mercat artístic amb assistència de professionals (1.231 la darrera edició), pactarà una aportació econòmica amb les companyies i grups.

Hospitalitat

La Fira comptabilitzarà com a integrants d'una companyia o grup, a efectes d'allotjament i manutenció, el nombre d’artistes / tècnics que figurin en la fitxa i –com a màxim- una persona en qualitat de representant o mànager.

Allotjament
La Fira, mitjançant el sistema que l'organització estableixi, facilitarà l'allotjament a les companyies i grups segons l'horari i dies d'actuació. L’allotjament serà, segons disponibilitat, a Manresa o en poblacions veïnes. Les habitacions seran sempre compartides. El suplement de les habitacions individuals anirà a càrrec de l’artista, sempre que hi hagi habitacions disponibles. L'allotjament es proveirà només en els casos següents:

 • Companyies / grups actuants en dies consecutius.
 • Companyies / grups residents fora de Catalunya.

Manutenció

La Fira, mitjançant el sistema que l'organització estableixi, facilitarà la manutenció (dinar i/o sopar) a la companyia / grup segons l'horari i dies d'actuació. La manutenció es proveirà només en els casos següents:

 • Companyies / grups actuants en dies consecutius.
 • Companyies / grups amb dues funcions diàries (matí i tarda).
 • Companyies / grups residents fora de Catalunya.

Nota important: els acords contractuals d’hospitalitat entre la Fira i l’artista són inamovibles i no s’admetran canvis.

Contracte i facturació

La participació està subjecta a la signatura del contracte generat per la Fundació Mediterrània, així com al lliurament en format electrònic de la corresponent factura.

Accés a invitacions i a la llotja professional

Les companyies i grups seleccionats tindran la consideració de professionals inscrits i, per tant, gaudiran de dues acreditacions personalitzades.

Per al seu propi espectacle (en cas que sigui de pagament), cada companyia o grup disposarà d’un màxim de 10 invitacions per sessió, excepte en casos d’aforament de fins a 100 espectadors, on es negociarà de forma individualitzada.

Així mateix, tindran accés a la Llotja professional, espai de trobada, intercanvi i negoci amb la participació dels professionals inscrits.

Projecció

La informació sobre l’espectacle, que serà elaborada per la Fira a partir del material lliurat pels artistes, es difondrà a través de:

 • Programa general i/o catàleg professional
 • Web www.firamediterrania.cat
 • Llotja virtual
 • Eines 2.0
 • Assistència a altres fires internacionals del sector
 • Comunicats de premsa

Requisits tècnics

La Fira Mediterrània posarà a disposició de les companyies / grups actuants els elements tècnics necessaris per al desenvolupament de l’espectacle, en funció de la seva disponibilitat pressupostària i dels materials.

Cessió d’imatges

En el cas que la Fira capti imatges fotogràfiques i/o audiovisuals de les actuacions, l’artista autoritza a la Fira l’ús d’aquestes com a material promocional.

Confirmació

Les companyies o grups seleccionats rebran la confirmació oficial de la seva participació abans del 30 de juny de 2022 per correu electrònic.

Resolució de dubtes

Per a qualsevol aclariment, podeu contactar per correu electrònic: artistes@firamediterrania.cat

Material a adjuntar

El material que cal adjuntar a la sol·licitud de participació en línia és:

 • Dossier artístic: descripció de l’espectacle i currículum. (Màxim 2MB)
 • Fitxa artística: persones involucrades en el projecte artístic i tasques que realitzen. (Màxim 2MB)
 • Fitxa tècnica: característiques i necessitats tècniques, de personal i detall de les mides del vehicle de transport de l’escenografia. (Màxim 2MB)
 • Una fotografia, com a mínim, de la companyia o grup (en format .tif o .jpg. Mínim 10x15 cm i 300 dpi de resolució). (Màxim 4MB)
 • Link a vídeo (vimeo, YouTube...).
 • Link d’àudio (Spotify, SoundCloud, myspace, bandcamp, DEEZER, altres...).

Sol·licitud

Empleneu en línia la sol·licitud de participació de la 25a Fira Mediterrània de Manresa que tindrà lloc del 6 al 9 d'octubre de 2022.

Presenteu la vostra proposta artística (accediu amb un usuari d’edicions anteriors o registreu un de nou):

Enllaç per presentar proposta artística