Aquest web utilitza galetes (cookies) per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant, entendrem que acceptes la seva utilització. Accepto | Més informació

Què és?

La Fira Mediterrània de Manresa és un mercat d'espectacles que, amb la tradició mediterrània com a eix, es mou en dos àmbits principals: la cultura popular (basada en elements com la transmissió del patrimoni, el creuament entre creació contemporània i arrel tradicional, la participació i l’ampliació de la base social de la cultura) i les músiques del món i folk (músiques vinculades a l’arrel des d’òptiques tant tradicionals com contemporànies).

Se celebra anualment des de l'any 1998 i ha esdevingut un marc d'intercanvis entre professionals del sector que venen i compren espectacles.

La Fira Mediterrània té un caràcter interdisciplinari i aglutina els diferents llenguatges artístics: arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral i teatre. Els espectacles programats són de diferents formats -petit, mig o gran-, de sala o de carrer, i adreçats tant al públic adult com al familiar.

La 21a edició se celebrarà a Manresa del 4 al 7 d’octubre de 2018.

Paral·lelament, la llotja professional és un punt privilegiat de contacte i compravenda tant del sector de les arts escèniques (circ, familiars, arts de carrer...) com de les músiques del món. 

Els objectius de la fira són:

  • Potenciar la creació i la circulació nacional i internacional de projectes que uneixen la creació contemporània amb la cultura d'arrel.

  • Ser nucli de trobada, tendències i idees en l'àmbit de la cultura tradicional i potenciar els vincles amb el treball comunitari, la participació i l'ampliació de la base social de la cultura.

  • Consolidar-se com a mercat líder a l’Estat espanyol en músiques del món i folk.

  • Potenciar la capacitat d'exportació d'artistes i cultura catalana.

  • Ser porta d'entrada a l'Estat espanyol de projectes escènics i musicals internacionals.

  • Actuar com a punt de trobada de professionals a nivell internacional.