Avui Manresa celebra la Festa de la Llum

15/2/2012

La ciutat de Manresa avui està de celebració amb la Festa de la Llum. El 21 de febrer cada any es commemora l'arribada d'un raig de llum misteriós que, procedent de Montserrat, va il·luminar al 1345 l’altar de l’església del Carme. El prodigi es va interpretar com un senyal diví i va obligar al Bisbe de Vic a aixecar les penes imposades als manresans i a permetre la construcció d'una sèquia que havia de portar aigua del riu Llobregat a una ciutat assedegada.

 

Aquesta sèquia va permetre el desenvolupament de Manresa durant els segles posteriors i ha estat l'obra civil més cabdal de la història de la comarca (avui encara abasteix d'aigua als manresans). La celebració està considerada una festa de valors, per tot el que diu de la capacitat de treball i la valentia en la presa de decisions dels manresans de l’època.

 

Aigua i Llum són els símbols d’aquesta festa que els darrers anys ha agafat embranzida amb la Fira de l’Aixada, que transforma els carrers del nucli antic en una ciutadella medieval. La festa culmina amb la projecció d’un raig que travessa la rosassa de l'Església del Carme i que fa reviure un dels mites que més identifiquen la ciutat.

 

Cartell_llum.jpg

Cartell de 2012 de les Festes de la Llum