El documental “Arrel”, produït per Fira Mediterrània de Manresa, al Dansàneu

27/7/2022

Dimarts 26 de juliol a les 12 h s’ha projectat als Baixos de l’Ajuntament d’Esterri d’Aneu el documental Arrel (producció de Fira Mediterrània de Manresa), en el marc del Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu.

Actualment, mirar cap a l’arrel comença a estar de moda i és tendència entre els artistes joves. Per què els creadors contemporanis aposten, cada cop més, per la utilització del patrimoni cultural com a font d’inspiració? El documental Arrel explora què els atrau de l’arrel i com es manifesta damunt dels escenaris. I, a la vegada, fa una radiografia de la creació avui a partir d’aquests materials. La direcció del documental és compartida amb Sergi Guix, de la productora Zeba Produccions, i Ester Plana i Quim Rutllant, periodistes especialitzats en l’arrel. Alguns dels protagonistes en primera persona del documental són, entre d’altres, Maria Arnal, Manu Sabaté, Arnau Obiols, Tarta Relena, Pol Jiménez, Magí Serra i Jordi Lara.

Aquest documental també s’ha pogut veure al Festival Càntut, el Tradicionàrius i el Festival de Llegendes de Catalunya, i es podrà veure al Festival Ésdansa de Les Preses - La Garrotxa, i a Manresa. La Xarxa de Televisions Locals també va emetre el documental a principis d’any.