La inauguració de l’exposició “100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya” i el concert de Pep Gimeno ‘Botifarra’ amb la Unió Musical del Bages, a la jornada Pòrtic de la Fira

27/9/2022

Com a primer acte de la 25a Fira Mediterrània de Manresa, el proper divendres 30 de setembre a les 18.30 hores tindrà lloc a la Casa Lluvià la inauguració de l’exposició 100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. L’acte comptarà amb la presència de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Adelaida Moya, i la regidora de cultura de Manresa, Anna Crespo. La mostra està produïda per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de Generalitat i està comissariada per Jaume Ayats. L’exposició, que il·lustra les diferents etapes de la història de l’Obra, es podrà visitar fins el 29 d’octubre a Manresa, tot i que tindrà itinerància per diferents ciutats dels Països Catalans. Després de la inauguració, la musicòloga manresana Glòria Ballús oferirà una conferència que se centrarà en la relació de la comarca del Bages amb l’Obra.

Finalment, el mateix divendres 30 de setembre a les 20.00 hores a la Sala Gran del Teatre Kursaal de Manresa tindrà lloc el Concert Pòrtic de la Fira, organitzat en col·laboració amb D’Arrel i Manresana d’Equipaments Escènics (MEES). Aquesta any, el pòrtic anirà a càrrec de Pep Gimeno “Botifarra” amb i la Unió Musical del Bages, que presentaran l’espectacle A Banda, una proposta que uneix dues de les formes més populars de la nostra música: la rondalla i la banda de música.