Missatge del dia Mundial del Teatre 2012, per John Malkovich

26/3/2012

Dia Mundial del Teatre, 27 de març

L'Institut Internacional del Teatre-ITI de la Unesco m'ha honrat amb la seva petició de realitzar aquest missatge en commemoració del 50 aniversari del dia Mundial del Teatre. Adreçaré aquestes breus consideracions als meus companys del teatre, els meus pars i camarades.

Que el vostre treball sigui convincent i original. Que sigui profund, commovedor, reflexiu i únic. Que ens ajudi a reflectir la qüestió del que significa ser humà i que aquest reflex sigui guiat pel cor, la sinceritat, el candor i la gràcia.

Que supereu l'adversitat, la censura, la pobresa i el nihilisme, cosa a la qual, certament, molts de vosaltres estareu obligats a afrontar.

Que sigueu beneïts amb el talent i el rigor necessaris per ensenyar-nos com batega el cor humà en tota la seva complexitat, així com amb la humilitat i curiositat necessàries per fer-ne l'obra de la vostra vida.

I que sigui el millor de vosaltres -ja que serà el millor de vosaltres, i tot i així, es donarà només en els moments més singulars i breus- el que aconsegueixi emmarcar aquesta que és la pregunta més bàsica de totes: «Com vivim?»

Bona Sort!