Nous gegants al Centre Penitenciari Lledoners

29/2/2012

Dissabte 3 de març, a les 11.30h, tindrà lloc al Centre Penitencia Lledoners el bateig dels Gegants de Lledoners. Els nous gegants són fruit de la feina que han dut e terme el reclusos del mòdul 6 que han participat en el taller conduït per Àlvar Ymbernon, amb la col·laboració de la Colla Gegantera de la Llacuna, que s’ha desplaçat fins al Centre Penitenciari alguns dissabtes per compartir amb els interns els seus coneixements sobre com fer ballar els gegants i tocar la gralla . A més del grup de la Llacuna, al bateig de dissabte hi estan convidades les colles dels Gegants i capgrossos de l’agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, els Gegants de Masquefa, els de Sant Joan de Vilatorrada, els de Sant Celoni i els de Navarcles.

El coordinador del taller ha definit l’experiència com a molt enriquidora i explica que, tot i que la construcció de la parella de gegants requereix d’uns coneixements tècnics i plàstics complexos, els participants les han assimilat amb entusiasme i sense dificultat. Ymbernon destaca l’aspecte socialitzador de l’activitat, ja que l’intern que hi ha participat s’ha preparat per a un futur sense delicte i ha pogut desenvolupar hàbits professionals i de comportament grupal.

El taller per a la construcció d’aquests nous gegants s’ha pogut dur a terme gràcies a l’esperit d’obertura i de col·laboració amb l’entorn comunitari del Centre Penitenciari. En aquest sentit, Lledoners i Fira Mediterrània de Manresa ja fa dos anys que col·laboren en la realització de tallers artístics que després es poden veure en el marc de la Fira.