Oberta fins al 5 de maig la convocatòria artística de l'Estepa Mediterrània

6/5/2013

La Fira Mediterrània comptarà per quart any consecutiu amb el seu propi apartat ‘off’, un ampli viver de propostes musicals arriscades i novedoses seleccionades entre l’underground incipient de la llera oest del mare nostrum

A partir del 5 d’abril i fins el 5 de maig restarà obert el termini per presentar propostes musicals de cara a l’Estepa Mediterrània, apartat ‘off’ de la Fira Mediterrània, que tindrà lloc a Manresa entre el 7 i el 10 de novembre de 2013. L’Estepa Mediterrània celebra enguany la seva quarta edició consecutiva i romandrà fidel als principis sota els quals els seus impulsors, la Casa de la Música de Manresa i la Fundació Mediterrània, van tenir per a bé fixar en els seus inicis.

Aquests principis consisteixen a dotar la Fira Mediterrània d’un apartat ‘off’ propi i consensuat amb la Fundació impulsora i la direcció artística (com a la majoria de principals festivals d’arts escèniques europeus) per introduir a la programació musical de la Fira propostes basades en la transgressió, ampliació i reformulació del concepte de ‘mediterraneïtat’. També es tracta d’incentivar i aprofundir l’arrelament del festival a la ciutat i la seva xarxa musical estable a través de la programació de concerts en espais que treballen la música en directe durant tot l’any a Manresa i de la programació d’artistes d’àmbit local preparats per a fer el salt. Finalment, l’Estepa també vol fer encara més partícips de l’esdeveniment tant al públic generalista com altres sectors més específics (especialment el públic jove i les persones constantment encuriosides per l’estat de l’underground i la seva relació amb els circuits professionals o de tall més mainstream).

Enguany s’espera que la fusió d’intencions i forces de les dues entitats porti a una Estepa Mediterrània que ampliï número de seus i número de concerts, amb la intenció de créixer, consolidar el projecte i poder oferir més opcions, concerts i continguts que, en la seva majoria, tornaran a ser de caràcter gratuït amb la intenció de posar-ho fàcil al públic general i també als sectors específics que, com el públic jove, són els que més noten l’actual situació de precarietat econòmica.

Les propostes musicals es podran presentar des del 5 d’abril i fins el 5 de maig a través dels webs de la Fira Mediterrània i de la Casa de la Música de Manresa. El 21 de juny es comunicarà als artistes seleccionats la seva participació i a principis de juliol es farà pública la programació de la quarta Estepa Mediterrània.

ESTEPAoffmediterraniaLogoCURT-1.jpg