Projecció del documental “Arrel” i debat amb participació de Fira Mediterrània a l’Ésdansa

23/8/2022

Dimarts 23 d’agost a les 18.30 h es projecta al Centre Cultural de Les Preses el documental Arrel (producció de Fira Mediterrània de Manresa), en el marc de l’Ésdansa, festival de la dansa d’arrel tradicional, que se celebra del 22 al 28 d’agost. La projecció anirà seguida d’un debat moderat pel director artístic de Fira Mediterrània, Jordi Fosas, en que participaran alguns dels protagonistes del documental i artistes participants a l’edició d’enguany de l'Ésdansa.

Actualment, mirar cap a l’arrel comença a estar de moda i és tendència entre els artistes joves. Per què els creadors contemporanis aposten, cada cop més, per la utilització del patrimoni cultural com a font d’inspiració? El documental Arrel explora què els atrau de l’arrel i com es manifesta damunt dels escenaris. I, a la vegada, fa una radiografia de la creació avui a partir d’aquests materials. La direcció del documental és compartida amb Sergi Guix, de la productora Zeba Produccions, i Ester Plana i Quim Rutllant, periodistes especialitzats en l’arrel. Alguns dels protagonistes en primera persona del documental són, entre d’altres, Maria Arnal, Manu Sabaté, Arnau Obiols, Tarta Relena, Pol Jiménez, Magí Serra i Jordi Lara.

El documental també s’ha pogut veure al Festival Càntut, el Tradicionàrius , el Festival de Llegendes de Catalunya, i a la tardor es podrà veure a Manresa. La Xarxa de Televisions Locals també va emetre el documental a principis d’any.

Arrel4.jpg